Rendtartományi káptalant tartottak a verbiták

Megszentelt élet – 2015. május 20., szerda | 9:56

Május 11. és 13. között tartotta az Isteni Ige Társasága (verbita rend) IX. tartományi káptalanját Kőszegen – tájékoztatta szerkesztőségünket Burbela Gergely SVD tartományfőnök.

A káptalant a 100 éves missziós munka fényében tartották meg. (Szeptember 18-án, a Szerzetesek Tere rendezvényt megelőző napon nyitják meg ünnepélyesen a centenáriumi évet Budapesten.)

A káptalan megerősítette a verbitákat küldetésükben, hogy a kongregációs irányelvek alapján tovább szolgáljanak az interkulturális közösségben hazánkban és az egész világon.

Az Isteni Ige Társasága (verbita rend) 1916-ban kezdte a missziós munkát Magyarországon. A rend elsődleges feladata a külföldi misszió – szoros értelemben az evangélium hirdetése más kultúrákban, interkulturális közösségekben, ahol meggyengült vagy még nincs jelen a kereszténység. Jelenleg 6500 tagja van a verbita rendnek szerte a világon. Magyarországon harmincegy verbita él, hét nemzetből: magyar, lengyel, indiai, indonéziai, ghánai, kongói és Fülöp-szigeteki szerzetesek.

A verbiták hazánkban két plébánián dolgoznak: Vasváron (Szombathelyi Egyházmegye), ahol a hagyományos pasztoráció mellett gyermek- és ifjúsági pasztorációt végeznek; valamint Körömben (Egri Főegyházmegye), ahol cigánypasztorációs munkát folytatnak. Két lelkigyakorlatos házukban, Budapesten és Kőszegen az új evangelizáció szellemében várják a híveket, valamint a Verbum – Családi és Ifjúsági Központban is, amely nemrég kezdte meg működését.

Bővebb információ: www.verbita.hu

Fotó: Isteni Ige Társasága

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria