Idén is lehet támogatni kárpátaljai magyar gyermekek tanulmányait

2017. szeptember 26. kedd 19:32

A Kárpátaljai Magyar Görögkatolikus Ifjúsági Szervezet (GISZ) a 2017/18-as tanévre újra meghirdeti a Szent Margit Programot, mely anyagi támogatást nyújt a helyi iskolás gyermekek számára.

A Szent Margit Program célja, hogy összekösse a Kárpát-medence, illetve a világ magyarságának jó szándékú támogatóit a kárpátaljai magyar általános iskolásokkal, ezáltal előmozdítsa a támogatott gyerekek tanulmányi eredményeit, hitbéli életét, valamint a magyar közösség életében való szerepvállalását.

A programban támogatóként bárki részt vehet, aki vállalja annak kötelezettségét, hogy egy tanéven keresztül (10 hónap) havi 10 euróval támogat egy gyermeket.

A GISZ adatbázist állított össze a Kárpátalja-szerte támogatásra rászoruló gyermekekről. Az adatbázisban szereplő adatok alapján a támogató dönti el, hogy kit szeretne támogatni. A támogatás összegét készpénzben, illetve banki átutalás formájában – egy összegben vagy havi rendszerességgel – is el lehet juttatni a GISZ számára.

A szervezet ezt az összeget eljuttatja a kiválasztott gyermeknek. A támogatott diák átvételi elismervény aláírásával tanúsítja, hogy megkapta a támogatást. Az összeg átvételével párhuzamosan a támogatott egy kézzel írott köszönőlevelet ad át, melyet a GISZ továbbít a gyermek támogatójának. A program befejezése után a támogató dönt, hogy szeretné-e továbbra is támogatni a kiválasztott diákot. 

A 2016/17-es tanév folyamán 85 gyermek részesült támogatásban 62 támogató jóvoltából. A következő tanévben a GISZ szeretné növelni ezt a számot.

Forrás és fotó: Kárpátaljai Magyar Görögkatolikus Ifjúsági Szervezet

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
kuldetesunk-nem-egyszemelyes-feladat-beiktattak-hortobagyi-cirillt-az-uj-pannonhalmi-fo
Küldetésünk nem egyszemélyes feladat – Beiktatták Hortobágyi Cirillt, az új pannonhalmi főapátot

A bencés rend alapítójának, Nursiai Szent Benedeknek főünnepén, március 21-én iktatták be tisztségébe az új pannonhalmi főapátot, Hortobágyi T. Cirillt, Szent Asztrik apát 86. utódát.

19:03
ferenc-papa-miserol-az-aldozasban-jezus-is-magahoz-vesz-minket
Ferenc pápa a miséről: Az áldozásban Jézus is magához vesz minket!

Március 21-én a Szentatya folytatta katekézissorozatát a szentmiséről, e héten az áldozásról elmélkedett. Azt hangsúlyozta, hogy az Eucharisztia gyógyszer is számunkra, és amikor áldozunk, nemcsak mi vesszük magunkhoz Jézust, hanem ő alakít magába minket.

19:54