Ismertették a pápa egyiptomi útjának programját

2017. április 4. kedd 10:47

Április 28–29-én látogat Egyiptomba Ferenc pápa, hogy részt vegyen a kairói nemzetközi békekonferencián. Apostoli útja alkalmával a helyi kopt katolikus és ortodox közösséggel, valamint iszlám vallási elöljárókkal találkozik.

Ferenc pápa április 28-án, pénteken délután két órakor érkezik Kairóba, ahol udvariassági látogatást tesz az egyiptomi elnöknél és az Al-Azhar Egyetem főimámjánál.

Ezt követően beszédet mond a kairói nemzetközi békekonferencián, majd találkozik az egyiptomi politikai élet képviselőivel, akikhez szintén beszédet intéz.

Pénteken kora este II. Tavadrosz kopt ortodox pátriárkával találkozik a szentatya a patriarkátus székhelyén, ahol beszédet mond a kopt ortodox egyházi vezetők előtt.

A pápa április 29-én, szombaton délelőtt tíz órakor szentmisét mutat be, amelyen homíliát mond, majd délután imatalálkozón veszt részt – a helyi papsággal, szerzetesekkel és szeminaristákkal.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
te-is-tudsz-vendegeket-hivni-jezushoz-az-alpha-kurzus-bemutatonapjara-varunk
Te is tudsz vendégeket hívni Jézushoz! – Az Alpha kurzus bemutatónapjára várunk

Kit érdekel annyira Jézus, hogy komolyan veszi missziós parancsát, és meg akarja ismertetni másokkal? És kit érdekel annyira, hogy elmegy egy keresztények szervezte baráti összejövetelre, hogy többet halljon róla? Az Alpha kurzust január 20-án a Kanter Károly Felnőttképzési Intézetben mutatják be.

20:28
oszto-pontok-hagyomany-lenyege-folytathatosag
Osztó-Pontok az Egyház jövőjéről – A hagyomány lényege a folytathatóság

Az Osztó-Pontok kerekasztal-beszélgetés témája ezúttal a vallásosság alakulása és az Egyház jövője volt. A budapesti Panagia Központban január 15-én megtartott rendezvény vendége Gérecz Imre bencés szerzetes és Hidas Zoltán szociológus, egyetemi tanár volt. A beszélgetést Vigh Noémi vezette.

19:15