Kanadai filmfesztiválon nyert díjat „A hit kiárusítása” című magyar dokumentumfilm

2018. május 14. hétfő 19:55

A kanadai Thamesville-ben május 5–6-án rendezték meg a Keresztény Élet nemzetközi filmfesztivált. A résztvevők május 6-án, vasárnap délután tekinthették meg az amerikai templombezárásokról szóló magyar dokumentumfilmet, amely elnyerte a Kiváló alkotás díját.


KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

Az elmúlt hétvégén két nemzetközi fesztiválon is bemutatták az amerikai templombezárásokról készült, A hit kiárusítása (Foreclosing on Faith) című magyar dokumentumfilmet, melynek egyik alkotója Somogyi Viktória, a Vatikáni Rádió magyar szerkesztőségének munkatársa.

Május 6-án, vasárnap délután a kanadai Thamesville-ben rendezett  Keresztény Élet nemzetközi filmfesztivál résztvevői tekinthették meg a dokumentumfilmet. A film ráadásul elnyert a Kiváló alkotás díját az eseményen.

Ezzel egyidőben a világ legnagyobb keresztény filmfesztiválján, a május 2–5. között a floridai Orlandóban tartott Nemzetközi Keresztény Film- és Zenei Fesztiválon A hit kiárusítása című alkotást beválogatták a dokumentumfilm kategóriában a fesztiválon bemutatott filmek közé, alkotóit (Somogyi Viktóriát és Jeff MacIntyre-t) pedig jelölték a legjobb dokumentumfilmes rendező kategóriában. A filmet május 5-én, szombaton mutatták be a fesztivál közönségének.

A 6. alkalommal megrendezett fesztiválra több mint 700 alkotást neveztek 50 különböző országból. Ez az egyetlen keresztény fesztivál, amely bemutatót tarthat a cannes-i filmfesztiválon. Az orlandói rendezvényen idén 4825-en vettek részt.

Somogyi Viktóriával a film hátteréről beszélgettünk januárban; interjúnkat ITT olvashatják.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kultúra
Vezető híreink - olvasta már?
szentek-koreben-szekesfehervar-fogadalmi-unnepen
Szentek körében Székesfehérvár fogadalmi ünnepén

Húsz magyar szent ereklyéje jelenlétében ünnepeltek a székesfehérváriak a Szent István-i országfelajánlás emléknapján, augusztus 14-én. A város fogadalmi szentmiséjére érkezett ugyanis a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztje.

2018. augusztus 15. szerda
cselekves-felelosseg-isten-es-ember-szeretet-szocialis-projekthet-fiataloknak-budapesten
Cselekvés, felelősség, Isten- és emberszeretet – Szociális projekthét fiataloknak Budapesten

Projekthétre hívtak össze egy katolikus szociális akadémia kezdeményezésére közép- és kelet-európai fiatalokat Budapestre. A 150 résztvevő a főváros szociális nehézségei ellen küzdő szervezetek munkájával ismerkedett. Augusztus 13-án Erdő Péter bíborossal ünnepeltek szentmisét a Mátyás-templomban.

2018. augusztus 14. kedd