Karitászvezetőt tüntettek ki a szociális munka napján Székesfehérváron

2017. november 14. kedd 13:00

Pro Caritate Albae Regiae díjat kapott Kádár Sándorné Gáthy Katalin, a székesfehérvár-öreghegyi Magyarok Nagyasszonya-plébánia karitászcsoportjának vezetője. A díjat november 13-án, a szociális munka napja alkalmából rendezett ünnepségen adta át Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere.

A városi szociális ellátásban dolgozókat köszöntötte november 13-án Cser-Palkovics András polgármester a szociális munka napjának alkalmából szervezett ünnepségen a Hiemer-házban. A 2017-es Pro Caritate Alba Regiae díjat Kádár Sándorné Gáthy Katalin kapta karitatív munkájáért, elismerő oklevelet vehetett át Fraumberger Anita ápoló.

Köszöntőjében Cser-Palkovics András polgármester az összefogás fontosságát hangsúlyozta: „Ha van olyan terület, ahol összefogásra és együttműködésre van szükség, akkor ez éppen a szociális terület. Itt mindenkinek van feladata, mindenkinek van lehetősége, hogy segítséget nyújtson, hogy munkát végezzen, hogy összefogással segíthessünk azokon, akik erre bármilyen ok miatt rászorulnak.”

Az ünnepségen elismerő oklevelet kapott Fraumberger Anita, az Egyesített Szociális Intézmény II. Számú Idősek Otthonának vezető ápolója, aki a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejér Megyei Kirendeltsége megbízásából szakértői feladatokat is ellát; munkáját az empátiával, gondoskodással áthatott megbízhatóság és pontosság jellemezi, hangzott el a méltatásban. Az oklevelet Bokorné Sike Erika, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Fejér Megyei Területi Szervezetének elnöke és Kávási Katalin, a Székesfehérvár Alapellátás és Környéke Helyi Szervezetének elnöke adták át.

A Pro Caritate Albae Regiae díjat idén Kádár Sándorné Gáthy Katalin kapta a rászoruló családok felkutatása, gyermekeik kiemelt figyelemmel való gondozása és az idős emberek támogatásának elismeréseként.

Kádár Sándorné húsz éve foglalkozik karitatív munkával és tágabb közösségének segítésével a székesfehérvár-öreghegyi Magyarok Nagyasszonya-plébánia karitászcsoportjában. Az évek folyamán a befolyt adományokból eddig közel 40 ezer kilogramm élelmiszercsomagot osztott szét, és több mint ötszáz rászoruló gyermeknek szervezett táborokat, kirándulásokat. Személyiségét és áldozatos munkáját hűen tükrözi jelmondata: „A világnak leginkább olyan emberek hiányoznak, akik mások hiányával törődnek!” Az elismerést Cser-Palkovics András polgármester adta át.

Az ünnepségen részt vettek Spányi Antal megyéspüspök, Brájer Éva és Róth Péter alpolgármester, a megye és a város önkormányzatának és a város intézményeinek, szervezeteinek képviselői. A rendezvényen a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium növendékei adtak műsort.

Forrás: Székesfehérvári Egyházmegye; Önkormányzati Kommunikációs Központ (Székesfehérvár)

Fotó: Simon Erika

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
nem-legenda-merce-kaszap-istvanra-emlekeztek-parbeszed-hazaban
Nem legenda, mérce – Kaszap Istvánra emlékeztek a Párbeszéd Házában

Kaszap István (1916–1935), a fiatalon elhunyt jezsuita novícius tiszteletére rendeztek emlékestet az Ars Sacra Fesztivál keretében a budapesti Párbeszéd Házában szeptember 17-én. Az esten a Parastúdió előadásával és kerekasztal-beszélgetéssel idézték fel a fiatal hitvalló emlékét.

2018. szeptember 18. kedd
berczi-bernat-ciszterci-apat-benedikalasat-unnepeltek-zircen
Bérczi Bernát ciszterci apát benedikálását ünnepelték Zircen

Szeptember 15-én, a Fájdalmas Szűzanya emléknapján tartották az új ciszterci apát benedikálását Zircen. A szertartást Mauro Giuseppe Lepori generális apát végezte. A zirci ciszterci szerzetesközösség július 13-án választotta meg hat évre Bérczi L. Bernát eddigi kormányzóperjelt a monostor apátjává.

2018. szeptember 18. kedd