Kincsek éjszakája a pécsi püspökségen

Kultúra – 2017. június 23., péntek | 18:35

A pécsi püspökség idén is csatlakozik a Múzeumok Éjszakája kulturális programhoz. Az év legrövidebb éjszakáján, június 24-én láthatók lesznek a püspöki kincstár értékes műalkotásai, a székesegyházban több rövid orgonakoncert hangzik el, a püspöki pincében pedig borkóstoló lesz.

A „Kincsek éjszakája” nevet kapta a pécsi püspökség június 24-i programja, amelynek keretében több helyszín sokszínű értékeit ismerhetik meg a látogatók.

„Mert ahol a kincsed van, ott lesz a szíved is” (Mt 6,21) – tanítja a Szentírás. A szív a Bibliában az ember személyiségének középpontját jelenti. Eredendő hivatásunk, hogy megtaláljuk azt az örök értékű kincset, amelytől legteljesebb boldogságunk függ. Ily módon életünk egésze kincskeresés, jelképesen erre utal az a játék is, amelyre a pécsi püspökség szeretettel várja az érdeklődőket. Négy helyszínen négy kelyhet kell majd megkeresni, amelyek egy bibliai idézet egy-egy szavát rejtik.


Az est folyamán három idegenvezetés indul a Püspöki KincsTárban, három rövid orgonakoncert hangzik el a székesegyházban, a püspöki pincében pedig két időpontban kezdődik borkóstoló. A program ideje alatt a székesegyház tornya mindvégig látogatható. Az idegenvezetés és a borkóstoló regisztrációhoz kötött, részletes program, regisztráció itt.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria