Kitüntetést kapott 90. születésnapján Túry László nyugalmazott nagyprépost

2018. május 14. hétfő 17:50

Túry László nyugalmazott nagyprépost, plébános, piarista konfráter május 7-én töltötte be kilencvenedik életévét. Ez alkalomból a karitász csáki (Temes megye) idősek otthonának kápolnájában Martin Roos temesvári megyéspüspökkel és a jelen levő papokkal hálaadó szentmisét mutatott be.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az ünnepségen részt vett Laus Nikola püspöki irodaigazgató; Ruppert József budapesti piarista szerzetes, a rend romániai megbízottja; Dirschl Johann általános helynök és Andó Attila nagyszentmiklósi plébános. Túry Lászlót egyházi pályafutásának és hűséges szolgálatának elismeréséül Szent Gellért-éremmel tüntette ki a temesvári egyházmegye.

Túry Lászlót Márton Áron püspök szentelte pappá Gyulafehérváron. Ötven évig szolgált Arad és Temes megyében. A népszerűségnek és nagy tiszteletnek örvendő plébános nyolc éve a csáki idősek otthona lakója.

Forrás: Romkat.ro; Hetiujszo.ro

Fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-exkluziv-interjuja-nyugati-keresztenyseg-is-megujulhat
Ferenc pápa exkluzív interjúja: A nyugati kereszténység is megújulhat!

Abból az alkalomból, hogy Szent XXIII. János pápa földi maradványait Rómából Bergamóba szállították, a Szentatya exkluzív interjút adott a L’Eco di Bergamo című napilapnak, amelyben több aktuális kérdést is érintett.

2018. május 25. péntek
vilagmeretu-szentsegimadasra-hivnak-junius-2-an
Világméretű szentségimádásra hívnak június 2-án!

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkársága úrnapjához kapcsolódva június 2-án délután 5-től szentségimádást hirdet, hogy együtt dicsőítsük az Oltáriszentségben jelenlévő Jézust szerte a világon. Továbbra is lehet új helyszíneket regisztrálni a Corpus Domini weboldalon.

2018. május 25. péntek