Kitüntetést kapott 90. születésnapján Túry László nyugalmazott nagyprépost

2018. május 14. hétfő 17:50

Túry László nyugalmazott nagyprépost, plébános, piarista konfráter május 7-én töltötte be kilencvenedik életévét. Ez alkalomból a karitász csáki (Temes megye) idősek otthonának kápolnájában Martin Roos temesvári megyéspüspökkel és a jelen levő papokkal hálaadó szentmisét mutatott be.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az ünnepségen részt vett Laus Nikola püspöki irodaigazgató; Ruppert József budapesti piarista szerzetes, a rend romániai megbízottja; Dirschl Johann általános helynök és Andó Attila nagyszentmiklósi plébános. Túry Lászlót egyházi pályafutásának és hűséges szolgálatának elismeréséül Szent Gellért-éremmel tüntette ki a temesvári egyházmegye.

Túry Lászlót Márton Áron püspök szentelte pappá Gyulafehérváron. Ötven évig szolgált Arad és Temes megyében. A népszerűségnek és nagy tiszteletnek örvendő plébános nyolc éve a csáki idősek otthona lakója.

Forrás: Romkat.ro; Hetiujszo.ro

Fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
lelki-gondjainkrol-nem-csak-plebanosoknak-es-teologusoknak
Lelki gondjainkról – nem csak plébánosoknak és teológusoknak

A plébánosok és teológusok napja résztvevői különleges előadásokat hallhattak október 18-án Pannonhalmán: Anselm Grün OSB lelki gondjainkról, Tomáš Halík professzor pedig hit és hitetlenség kérdéseiről osztotta meg gondolatait a gimnázium dísztermében.

2018. október 19. péntek
huszeves-az-alsoszentmartoni-szent-marton-ovoda
Húszéves az alsószentmártoni Szent Márton Óvoda

Alapításának huszadik évfordulóját ünnepelte az alsószentmártoni Szent Márton Óvoda. Az október 15-én tartott jubileumi ünnepségen Udvardy György megyéspüspök megáldotta a máriagyűdi kegyszobor másolatát, amit az óvodában helyeztek el.

2018. október 19. péntek