Kópházára zarándokoltak a soproni diákok – KÉPRIPORT

2017. szeptember 11. hétfő 17:05

A soproni Szent Orsolya-iskola évkezdő hagyományaihoz híven szeptember 8-án ismét több száz diák indult zarándoklatra tanáraik és Kovács Gergő Vilmos iskolalelkész kíséretében.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az idei útvonal hosszabb, de biztonságosabb volt: nem a főút mentén, hanem erdőn és külterületi utakon jutottak el a diákok Sopron városközpontjából a kópházi kegytemplomhoz – énekelve, imádkozva, beszélgetve, jó hangulatban, békés lelkülettel. A Sarlós Boldogasszony-templom előtt Németh Antal, Kópháza plébánosa fogadta a diákokat és tanárokat. Az ünnepi szentmisét Kovács Gergő Vilmos iskolalelkész celebrálta, közreműködött az iskola tanárokból és diákokból álló zenekara.

A szentmise befejezéseként az iskolalelkész megköszönte Németh Antalnak, hogy évről évre befogadják az orsolyások zarándoklatát. A kópházi plébános személyes történettel bocsátotta útjára a diákokat és tanárokat: elmesélte, hogy negyen éve, amikor legmesszebb helyezték szülőfalujától, minden hétfőn hazalátogatott az édesanyjához. A szomszédok ezt furcsállották; rá is kérdeztek, miért jön ilyen gyakran. A plébános azt válaszolta, hogy így egy hétre feltöltődik szeretettel, és ez erőt ad neki a következő hétfőig. „Ezt kívánom én is nektek, ha nem is hetente, de évente látogassatok el a kópházi Máriához, aki erőt ad nektek a következő évre!” – zárta szavait Németh Antal.

A szertartás után a kópházi plébánia hívei szeretetvendégséggel ajándékozták meg a soproni diákokat.

Forrás: sztorsolya.hu

Fotó: Tóth Norbert

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-surgeto-felhivasa-rosszat-nem-lehet-ujabb-rosszal-legyozni
Ferenc pápa sürgető felhívása: A rosszat nem lehet újabb rosszal legyőzni!

Február 25-én, vasárnap délben Ferenc pápa az Angelus elimádkozása után, sürgető felhívást tett közzé a szíriai békéért, különösen a háború súlytotta Kelet-Gútában kialakult humanitárius katasztrófahelyzetre tekintettel.

2018. február 25. vasárnap
magna-nover-minden-elethelyzetben-igyekeztem-kihozni-magambol-legjobbat
Magna nővér: Minden élethelyzetben igyekeztem kihozni magamból a legjobbat

Tizenhetedik alkalommal adták át a Parma fidei – Hit Pajzsa díjat február 24-én, szombaton délelőtt a budapesti Szent Margit Gimnázium dísztermében. Az idei díjazott a 90 éves Hargitai Anna M. Magna SDR nővér. Vele beszélgettünk.

2018. február 25. vasárnap