Kópházára zarándokoltak a soproni diákok – KÉPRIPORT

2017. szeptember 11. hétfő 17:05

A soproni Szent Orsolya-iskola évkezdő hagyományaihoz híven szeptember 8-án ismét több száz diák indult zarándoklatra tanáraik és Kovács Gergő Vilmos iskolalelkész kíséretében.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az idei útvonal hosszabb, de biztonságosabb volt: nem a főút mentén, hanem erdőn és külterületi utakon jutottak el a diákok Sopron városközpontjából a kópházi kegytemplomhoz – énekelve, imádkozva, beszélgetve, jó hangulatban, békés lelkülettel. A Sarlós Boldogasszony-templom előtt Németh Antal, Kópháza plébánosa fogadta a diákokat és tanárokat. Az ünnepi szentmisét Kovács Gergő Vilmos iskolalelkész celebrálta, közreműködött az iskola tanárokból és diákokból álló zenekara.

A szentmise befejezéseként az iskolalelkész megköszönte Németh Antalnak, hogy évről évre befogadják az orsolyások zarándoklatát. A kópházi plébános személyes történettel bocsátotta útjára a diákokat és tanárokat: elmesélte, hogy negyen éve, amikor legmesszebb helyezték szülőfalujától, minden hétfőn hazalátogatott az édesanyjához. A szomszédok ezt furcsállották; rá is kérdeztek, miért jön ilyen gyakran. A plébános azt válaszolta, hogy így egy hétre feltöltődik szeretettel, és ez erőt ad neki a következő hétfőig. „Ezt kívánom én is nektek, ha nem is hetente, de évente látogassatok el a kópházi Máriához, aki erőt ad nektek a következő évre!” – zárta szavait Németh Antal.

A szertartás után a kópházi plébánia hívei szeretetvendégséggel ajándékozták meg a soproni diákokat.

Forrás: sztorsolya.hu

Fotó: Tóth Norbert

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
megaldottak-felujitott-tours-i-szent-marton-templomot-vizafogon
Megáldották a felújított Tours-i Szent Márton-templomot Vizafogón

Erdő Péter bíboros, prímás áldotta meg a felújított Tours-i Szent Márton- (és Flüe-i Szent Miklós-) plébániatemplomot Budapest Vizafogó városrészében szeptember 23-án.

2017. szeptember 23. szombat
gyerekek-es-katonak-nemzeti-katonai-zarandoklat-mariaremeten
Gyerekek és katonák – Nemzeti katonai zarándoklat Máriaremetén

Szeptember 23-án, szombaton kisebb „katonai tábort” építettek a máriaremetei kegytemplom kertjében, Bíró László tábori püspök pedig a minden szakmában, de a honvédelemben talán különösen is szükséges állhatatosságról elmélkedett prédikációjában. És a gyerekek is megtalálták a számításukat.

2017. szeptember 23. szombat