Kópházára zarándokoltak a soproni diákok – KÉPRIPORT

2017. szeptember 11. hétfő 17:05

A soproni Szent Orsolya-iskola évkezdő hagyományaihoz híven szeptember 8-án ismét több száz diák indult zarándoklatra tanáraik és Kovács Gergő Vilmos iskolalelkész kíséretében.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az idei útvonal hosszabb, de biztonságosabb volt: nem a főút mentén, hanem erdőn és külterületi utakon jutottak el a diákok Sopron városközpontjából a kópházi kegytemplomhoz – énekelve, imádkozva, beszélgetve, jó hangulatban, békés lelkülettel. A Sarlós Boldogasszony-templom előtt Németh Antal, Kópháza plébánosa fogadta a diákokat és tanárokat. Az ünnepi szentmisét Kovács Gergő Vilmos iskolalelkész celebrálta, közreműködött az iskola tanárokból és diákokból álló zenekara.

A szentmise befejezéseként az iskolalelkész megköszönte Németh Antalnak, hogy évről évre befogadják az orsolyások zarándoklatát. A kópházi plébános személyes történettel bocsátotta útjára a diákokat és tanárokat: elmesélte, hogy negyen éve, amikor legmesszebb helyezték szülőfalujától, minden hétfőn hazalátogatott az édesanyjához. A szomszédok ezt furcsállották; rá is kérdeztek, miért jön ilyen gyakran. A plébános azt válaszolta, hogy így egy hétre feltöltődik szeretettel, és ez erőt ad neki a következő hétfőig. „Ezt kívánom én is nektek, ha nem is hetente, de évente látogassatok el a kópházi Máriához, aki erőt ad nektek a következő évre!” – zárta szavait Németh Antal.

A szertartás után a kópházi plébánia hívei szeretetvendégséggel ajándékozták meg a soproni diákokat.

Forrás: sztorsolya.hu

Fotó: Tóth Norbert

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
-tavolodoban-bucsu-kanyadi-sandortol
„Távolodóban” – Búcsú Kányádi Sándortól

A déli harangszóval érkezett a szomorú hír ma, 2018. június 20-án: meghalt Kányádi Sándor. A költőre és az emberre emlékezünk, akinek egyszer vendégei lehettünk.

2018. június 20. szerda
ferenc-papa-csaladoknak-2-resz-ma-ugyanazt-tesszuk-mint-nacik-csak-feher-kesztyuben
Ferenc pápa a családoknak (2. rész): Ma ugyanazt tesszük, mint a nácik, csak fehér kesztyűben!

Június 16-án délben a Szentatya a Családtársulatok Fórumának delegációját fogadta a szervezet fennállásának huszonötödik évfordulója alkalmából. Ferenc pápa rögtönzött beszédét – mely kiragadott részleteiben bejárta a magyar sajtót is – két részletben, teljes terjedelmében közöljük.

2018. június 20. szerda