Olasz egyetemi küldöttség Matteo Ricci jezsuita misszionárius nyomában

2017. augusztus 24. csütörtök 11:45

Augusztus 23-tól a hónap végéig a milánói és a római Szent Szív katolikus egyetem szervezésében hatvanöt fős küldöttség indult Kínába, hogy Sanghajtól Pekingig a jezsuita misszionárius, Matteo Ricci nyomába szegődjenek.

Az egyetem professzorai és családtagjaik Claudio Giuliodori maceratai nyugalmazott püspök vezetésével kulturális látogatást tesznek azokban a kínai városokban, melyek Matteo Ricci kínai missziójához kapcsolódnak: útjuk során megismerkednek a helyi kínai művészeti, történelmi és vallási emlékekkel; felkeresik Sanghaj és Peking egyetemeit, melyek kapcsolatot ápolnak a Szent Szív katolikus egyetemmel, többek között diákok cseretanulmányai formájában.

Az olasz egyetemi küldöttség szeretné folytatni a jezsuita misszionárius által a 16. század második felében sikeresen és hatékonyan megkezdett párbeszédet a kínai kultúrával.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
-hol-nincs-elso-es-nincs-utolso-vendeg
„Hol nincs első és nincs utolsó vendég”

Évközi 25. vasárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Mt 10,28–33)

16:00
segito-es-arto-felelmeinkrol-szabadegyetemi-eloadas-sapientia-foiskolan2
Segítő és ártó félelmeinkről – Szabadegyetemi előadás a Sapientia Főiskolán

A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Családteológiai Intézetének (CSI) őszi szabadegyetemi előadását „Segítő és ártó félelmeink” címmel szeptember 21-én tartották meg az intézet vezető munkatársai: Papp Miklós, Somogyiné Petik Krisztina és Elekes Szende.

2017. szeptember 22. péntek