Olasz egyetemi küldöttség Matteo Ricci jezsuita misszionárius nyomában

2017. augusztus 24. csütörtök 11:45

Augusztus 23-tól a hónap végéig a milánói és a római Szent Szív katolikus egyetem szervezésében hatvanöt fős küldöttség indult Kínába, hogy Sanghajtól Pekingig a jezsuita misszionárius, Matteo Ricci nyomába szegődjenek.

Az egyetem professzorai és családtagjaik Claudio Giuliodori maceratai nyugalmazott püspök vezetésével kulturális látogatást tesznek azokban a kínai városokban, melyek Matteo Ricci kínai missziójához kapcsolódnak: útjuk során megismerkednek a helyi kínai művészeti, történelmi és vallási emlékekkel; felkeresik Sanghaj és Peking egyetemeit, melyek kapcsolatot ápolnak a Szent Szív katolikus egyetemmel, többek között diákok cseretanulmányai formájában.

Az olasz egyetemi küldöttség szeretné folytatni a jezsuita misszionárius által a 16. század második felében sikeresen és hatékonyan megkezdett párbeszédet a kínai kultúrával.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
a-borunk-ala-bujt-isten-megjelent-varga-laszlo-puspokkel-keszult-interjukotet
A bőrünk alá bújt Isten – megjelent a Varga László püspökkel készült interjúkötet

A Magyar Kurír gondozásában, az Új Ember Kiadványok sorozatban jelent meg a Varga László kaposvári megyéspüspökkel készült interjúkötet.

09:43
-tartos-szeretet-iden-is-rekordot-dontott-karitasz-nagybojti-elelmiszergyujtese
„Tartós szeretet” – Idén is rekordot döntött a Karitász nagyböjti élelmiszergyűjtése

Március 4. és 11. között rendezték meg idén templomainkban az immár hagyományos nagyböjti élelmiszergyűjtést. Spányi Antal, a Katolikus Karitász elnöke március 21-én a székesfehérvári adományátadón megköszönte az országos és az egyházmegyei központok, valamint a plébániai karitászcsoportok munkáját.

2018. március 22. csütörtök