Megtartották a Pázmány Bölcs-Ész Tanulmányi Verseny idei döntőjét

2017. február 8. szerda 09:43

A 2016/17-es tanévben is meghirdették a Pázmány Bölcs-Ész Tanulmányi Versenyt. A döntőt február 3-án tartották a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán, Piliscsabán.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Ebben a tanévben két új tudományággal kiegészítve hirdették meg a tanulmányi versenyt, így idén az angol, a magyar irodalom, a matematika és a történelem mellett filozófiából és művészettörténetből is pályázhattak a 11–12. évfolyamos középiskolások. Az egyre népszerűbb versenyre idén négyszáztizenöt diák regisztrált.

A két írásbeli fordulót követően a piliscsabai campuson hatvan versenyző mérte össze tudását. A verseny magas színvonalon zajlott, a győztesek kiválasztása komoly kihívást jelentett a zsűrinek.

A versenyzők munkáját kiemelt díjakkal jutalmazták: szakonként az első helyezettek 150 000 Ft/fő, a második helyezettek 100 000 Ft/fő, a harmadik helyezettek 75 000 Ft /fő, a különdíjasok 50 000 Ft/fő pénzjutalomban részesülnek. A dobogós helyezést elért diákok tanárai szintén értékes jutalomban részesültek.

A díjazottak és felkészítő tanáraik nevei a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának honlapján olvashatók.

Forrás és fotó: PPKE BTK

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
okumenikus-istentiszteletet-tartottak-budapesten-augusztus-20-eloestejen
Ökumenikus istentiszteletet tartottak Budapesten augusztus 20. előestéjén

Ökumenikus istentiszteletet tartottak a magyarországi keresztény egyházak vezetői augusztus 19-én, szombaton, az államalapítás ünnepének előestéjén Budapesten, a Szilágyi Dezső téri református templomban. Az ökumenikus imádságon Erdő Péter bíboros, prímás is részt vett.

00:29
ferenc-papa-az-oltariszentseg-atalakit-minket-hogy-az-urert-es-testvereinkert-eljunk
Ferenc pápa: Az Oltáriszentség átalakít minket, hogy az Úrért és testvéreinkért éljünk

Augusztus 19-én a déli Angelus elimádkozásakor a Szentatya arról elmélkedett, hogy áldozáskor a ma is élő Krisztussal egyesülünk, az ő érzés- és gondolatvilágát akarjuk magunkévá tenni, hogy tetteinkben és egész életvitelünkben vele összhangban legyünk.

2018. augusztus 19. vasárnap