Megtartották a Pázmány Bölcs-Ész Tanulmányi Verseny idei döntőjét

2017. február 8. szerda 09:43

A 2016/17-es tanévben is meghirdették a Pázmány Bölcs-Ész Tanulmányi Versenyt. A döntőt február 3-án tartották a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán, Piliscsabán.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Ebben a tanévben két új tudományággal kiegészítve hirdették meg a tanulmányi versenyt, így idén az angol, a magyar irodalom, a matematika és a történelem mellett filozófiából és művészettörténetből is pályázhattak a 11–12. évfolyamos középiskolások. Az egyre népszerűbb versenyre idén négyszáztizenöt diák regisztrált.

A két írásbeli fordulót követően a piliscsabai campuson hatvan versenyző mérte össze tudását. A verseny magas színvonalon zajlott, a győztesek kiválasztása komoly kihívást jelentett a zsűrinek.

A versenyzők munkáját kiemelt díjakkal jutalmazták: szakonként az első helyezettek 150 000 Ft/fő, a második helyezettek 100 000 Ft/fő, a harmadik helyezettek 75 000 Ft /fő, a különdíjasok 50 000 Ft/fő pénzjutalomban részesülnek. A dobogós helyezést elért diákok tanárai szintén értékes jutalomban részesültek.

A díjazottak és felkészítő tanáraik nevei a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának honlapján olvashatók.

Forrás és fotó: PPKE BTK

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
szuz-maria-az-egyhaz-anyja-kotelezo-emleknapja
Szűz Mária, az Egyház Anyja kötelező emléknapja

Az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció dekrétumával elrendelte a Boldogságos Szűz Máriának, az Egyház Anyjának kötelező emléknapját, melyet a liturgiában a pünkösdvasárnap utáni hétfőn ünnepelünk az idei évtől.

2018. május 20. vasárnap
erdo-peterrel-unnepeltek-punkosdot-az-esztergomi-bazilikaban
Erdő Péter: Ha Jézus Krisztus felé tartunk, biztosan jó úton járunk

Május 20-án, pünkösdvasárnap Erdő Péter bíboros, prímás, érsek mutatott be ünnepi szentmisét az esztergomi Nagyboldogasszony- és Szent Adalbert-főszékesegyházban, és kiszolgáltatta a bérmálás szentségét 60 fiatalnak.

2018. május 20. vasárnap