Megváltozott munkaképességűeknek teremt munkát a győri karitász

Hazai – 2016. május 18., szerda | 16:25

A Győri Egyházmegyei Karitász áprilisban egy textil-nagykereskedéssel karöltve indította el a segélyszervezet győri Apor Vilmos Házában a fogyatékkal élő, illetve megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatását.

Jelenleg két értelmi fogyatékossággal élő fiatal dolgozik a házban: egy szociális munkás felügyelete mellett anyagokat vágnak ketté, tekercselnek fel és csomagolnak. Az így előkészített textíliák kiskereskedőkhöz kerülnek.

A Győri Egyházmegyei Karitász fontos szempontnak tartja, hogy a munkavégzés mellett a náluk dolgozóknak visszaadja azt az érzést, hogy ők is szerves részei a társadalomnak. Ebben segíti őket a folyamatos lelkigondozás, amely célra a közeljövőben pályázati pénzből szeretnének kialakítani egy speciális szobát, ahol lehetőség nyílik négyszemközti beszélgetésekre vagy a személyes elvonulásra.

A jövőben szeretnének máshol is kialakítani hasonló célra szánt telephelyeket. A Győri Egyházmegye rendelkezik ugyanis olyan üres plébániaépületekkel, amelyek erre alkalmasak lennének. Három helyen – Harkán, Fehértón és Vértestolnán – már megállapodást írtak alá az egyházközségekkel, és megtörtént az ingatlanok ingyenes használati jogra vonatkozó bejegyzése a földhivatalban, hogy ezáltal a karitász pályázati jogosultsággal is rendelkezzen.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria