Mikulás járt a szegedi roma tanodában is

2017. december 7. csütörtök 15:18

A szegedi roma önkormányzathoz is megérkezett december 6-án a Mikulás; a rendezvényt a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász hatvan ajándékcsomaggal támogatta.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Szegeden fenntartott két roma tanodába járó gyerekek először egymást örvendeztették meg saját készítésű meglepetésekkel; ezt követően énekekkel fogadták a Mikulást, aki mindenkit megajándékozott. A rendezvényhez a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász hatvan ajándékcsomagot biztosított.

A szeged-alsóvárosi tanoda működésének támogatására – a tavasszal átélt létbizonytalanság után – jelentős összeget nyert a fenntartó; a kiskundorozsmai tanodát pedig önkormányzati támogatásból, saját forrásokból és civilek támogatásából működtetik tovább.

A város felújíttatta az alsóvárosi tanoda épületét, így ideálisabb körülmények között folyhat a romák felzárkóztatását célzó program. Kibontottak néhány válaszfalat, így egy nagyjából 100 négyzetméter alapterületű közösségi terük lett, ami alkalmas rendezvények lebonyolítására.

A Szegedi Roma Nemzetiségi Önkormányzat tevékenységét a Szeged-Csanádi Egyházmegye és karitászközpontja is támogatja; céljuk, hogy valós és hasznos segítséget tudjanak nyújtani a mélyszegénységben élő szegedi romák számára.

Forrás és fotó: Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász; SzegedMa

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-ha-nem-szeretunk-mar-megtettuk-az-elso-lepest-ahhoz-hogy-oljunk
Ferenc pápa: Ha nem szeretünk, már megtettük az első lépést ahhoz, hogy öljünk!

Október 17-én a Szentatya azt fejtette ki a „Ne ölj!” parancsról szóló katekézisében, hogy nem más ez a parancs, mint Jézus tanítása szerint felszólítás a szeretetre és az irgalomra, és vigyáznunk kell, mert a másik sértegetésével, lenézésével, levegőnek nézésével már gyilkosai is vagyunk neki.

2018. október 17. szerda
-van-egy-almunk-vilag-vallasi-vezetoi-beke-muhelyeben-munkalkodnak
„Van egy álmunk!” – A világ vallási vezetői a béke műhelyében munkálkodnak

Ökumenikus imádsággal és ünnepélyes szertartással ért véget október 16-án Bolognában az idén 32. alkalommal megrendezett vallások közötti találkozó, ahol a világ vallási vezetői együtt keresték, építették a béke hídjait.

2018. október 17. szerda