Mikulás járt a szegedi roma tanodában is

2017. december 7. csütörtök 15:18

A szegedi roma önkormányzathoz is megérkezett december 6-án a Mikulás; a rendezvényt a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász hatvan ajándékcsomaggal támogatta.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Szegeden fenntartott két roma tanodába járó gyerekek először egymást örvendeztették meg saját készítésű meglepetésekkel; ezt követően énekekkel fogadták a Mikulást, aki mindenkit megajándékozott. A rendezvényhez a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász hatvan ajándékcsomagot biztosított.

A szeged-alsóvárosi tanoda működésének támogatására – a tavasszal átélt létbizonytalanság után – jelentős összeget nyert a fenntartó; a kiskundorozsmai tanodát pedig önkormányzati támogatásból, saját forrásokból és civilek támogatásából működtetik tovább.

A város felújíttatta az alsóvárosi tanoda épületét, így ideálisabb körülmények között folyhat a romák felzárkóztatását célzó program. Kibontottak néhány válaszfalat, így egy nagyjából 100 négyzetméter alapterületű közösségi terük lett, ami alkalmas rendezvények lebonyolítására.

A Szegedi Roma Nemzetiségi Önkormányzat tevékenységét a Szeged-Csanádi Egyházmegye és karitászközpontja is támogatja; céljuk, hogy valós és hasznos segítséget tudjanak nyújtani a mélyszegénységben élő szegedi romák számára.

Forrás és fotó: Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász; SzegedMa

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
keltsd-eletre-templomodat-mocsari-julia-monor2
Keltsd életre a templomodat! – Mocsári Júlia, Monor

Meseíró-pályázatunkkal arra hívjuk a gyerekeket, hogy Berg Judit „A holló gyűrűje” című meseregénye nyomán keltsék életre a templomukban szereplő ábrázolásokat. A legszebb meséket megjelentetjük.

2018. július 19. csütörtök
a-torinoi-lepel-kutatoja-megbizhatatlan-vizsgalat-amely-szerint-nehany-verfolt-nem-eredet
A torinói lepel kutatója: Megbízhatatlan a vizsgálat, amely szerint néhány vérfolt nem eredeti

Emanuela Marinelli, a római La Sapienza egyetem professzora, világhírű lepelkutató szerint minden tudományos alapot nélkülöz az a vizsgálatsor, amely hamisnak találta a Jézus halotti leplén található vérfoltok felét.

2018. július 19. csütörtök