Mikulás járt a szegedi roma tanodában is

2017. december 7. csütörtök 15:18

A szegedi roma önkormányzathoz is megérkezett december 6-án a Mikulás; a rendezvényt a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász hatvan ajándékcsomaggal támogatta.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Szegeden fenntartott két roma tanodába járó gyerekek először egymást örvendeztették meg saját készítésű meglepetésekkel; ezt követően énekekkel fogadták a Mikulást, aki mindenkit megajándékozott. A rendezvényhez a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász hatvan ajándékcsomagot biztosított.

A szeged-alsóvárosi tanoda működésének támogatására – a tavasszal átélt létbizonytalanság után – jelentős összeget nyert a fenntartó; a kiskundorozsmai tanodát pedig önkormányzati támogatásból, saját forrásokból és civilek támogatásából működtetik tovább.

A város felújíttatta az alsóvárosi tanoda épületét, így ideálisabb körülmények között folyhat a romák felzárkóztatását célzó program. Kibontottak néhány válaszfalat, így egy nagyjából 100 négyzetméter alapterületű közösségi terük lett, ami alkalmas rendezvények lebonyolítására.

A Szegedi Roma Nemzetiségi Önkormányzat tevékenységét a Szeged-Csanádi Egyházmegye és karitászközpontja is támogatja; céljuk, hogy valós és hasznos segítséget tudjanak nyújtani a mélyszegénységben élő szegedi romák számára.

Forrás és fotó: Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász; SzegedMa

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
kitagult-liturgikus-ter-bemutatjuk-megujulo-gyori-szekesegyhazat
Kitágult a liturgikus tér – Bemutatjuk a megújuló győri székesegyházat

A győri Nagyboldogasszony-székesegyház felújításáról Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke; Lukácsi Zoltán, a Győri Hittudományi Főiskola rektora; Bognár István püspöki irodaigazgató, a székesegyház plébánosa és Németh Attila sopronbánfalvi plébános számolt be olvasóinknak.

2017. december 13. szerda
angyal-lehel-teren-bunbanati-es-imaestet-tartanak-az-arpad-hazi-szent-margit-templomban
ANGYAL a Lehel téren – Rekordszámú pap várja a gyónni vágyókat az Árpád-házi Szent Margit-templomban

A Regnum Marianum és a Lehel téri Árpád-házi Szent Margit-templom közössége „Adventi és Nagyböjti Gyónási Alkalmat”, azaz ANGYAL-t szervez december 20-án, 18 órától a budapesti Lehel téri templomban.

2017. december 13. szerda