Mikulás járt a szegedi roma tanodában is

2017. december 7. csütörtök 15:18

A szegedi roma önkormányzathoz is megérkezett december 6-án a Mikulás; a rendezvényt a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász hatvan ajándékcsomaggal támogatta.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Szegeden fenntartott két roma tanodába járó gyerekek először egymást örvendeztették meg saját készítésű meglepetésekkel; ezt követően énekekkel fogadták a Mikulást, aki mindenkit megajándékozott. A rendezvényhez a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász hatvan ajándékcsomagot biztosított.

A szeged-alsóvárosi tanoda működésének támogatására – a tavasszal átélt létbizonytalanság után – jelentős összeget nyert a fenntartó; a kiskundorozsmai tanodát pedig önkormányzati támogatásból, saját forrásokból és civilek támogatásából működtetik tovább.

A város felújíttatta az alsóvárosi tanoda épületét, így ideálisabb körülmények között folyhat a romák felzárkóztatását célzó program. Kibontottak néhány válaszfalat, így egy nagyjából 100 négyzetméter alapterületű közösségi terük lett, ami alkalmas rendezvények lebonyolítására.

A Szegedi Roma Nemzetiségi Önkormányzat tevékenységét a Szeged-Csanádi Egyházmegye és karitászközpontja is támogatja; céljuk, hogy valós és hasznos segítséget tudjanak nyújtani a mélyszegénységben élő szegedi romák számára.

Forrás és fotó: Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász; SzegedMa

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
apa-tul-jo
Apa túl jó?

Az Új Ember katolikus hetilapban Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató, pedagógiai szakértő „Életre nevelő” címmel havonta jelentkező rovatot indított. Az apai mérce lehet növelő, érlelő is, ha az apa valóban gyermeke igazi arcát látja – tudhatjuk meg Pécsi Rita legutóbbi írásából.

2018. március 18. vasárnap
a-legcsodalatosabb-ajandek-es-legfelelmesebb-titok-sapientia-nap-az-eucharisztiarol
A legcsodálatosabb ajándék és a legfélelmesebb titok – Sapientia-nap az Eucharisztiáról

Az Eucharisztiáról szólt a március 17-én megtartott Sapientia-nap egész napos konferenciája a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán.

2018. március 18. vasárnap