Minden megváltozhat, ha hálát adunk – Nehéz helyzetben lévő embereket láttak vendégül Kaposváron

2018. december 18. kedd, 12:10

A Kaposvári Egyházmegyei Karitász és az OTP Bank kaposvári fiókjának dolgozói közösen hívtak meg ebédre nehéz helyzetben lévő embereket december 15-ére.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az ebédet „azok számára szerveztük, akik egyedül, vagy nehéz körülmények között élnek. Azt gondolom, hogy nem az ebéd lesz az, ami ezeknek az embereknek a szívét ma meg fogja melengetni, hanem sokkal inkább az a szeretet, az a várakozás, amellyel készültünk” – fogalmazott Feketéné Szabó Márta, a Kaposvári Egyházmegyei Karitász igazgatója.

„Mindenre van erőm Krisztusban, aki megerősít engem!” – idézte Szent Pál szavait Péter Dániel, az OTP Bank kaposvári fiókigazgatója. Hozzátette: „Ezt az erőt érzem a Karitász munkatársaiban is beszélgetéseink során, illetve Önöknek is ezt az erőt kívánom a jövőre nézve, az év minden napjára.”

Az ebéden részt vett Varga László kaposvári megyéspüspök is, aki hálaadásra buzdított: „Minden megváltozhat, ha elkezdünk hálát adni. Minél több dologért adunk hálát, annál jobban növekszik a szívünkben a szeretet Isten és mások felé is.” A szervezők az ebéd során megajándékozták a meghívott vendégeket.

Forrás és fotó: Kaposvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
pro-cultura-hungarica-dijat-kapott-bojte-csaba
Pro Cultura Hungarica díjat kapott Böjte Csaba

A magyar kultúra ápolását, a közösségépítést és a nemzeti identitás megőrzését elismerő díjakat, köztük Böjte Csabának Pro Cultura Hungarica díjat adtak át a magyar kultúra napján, január 22-én a budapesti Hagyományok Házában.

09:51
zenari-biboros-budapesten-keresztenyek-irgalmas-szamaritanusok-sziriai-foldi-pokolban
Zenari bíboros Budapesten: A keresztények irgalmas szamaritánusok a szíriai földi pokolban

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép, különösen a gyermekek szenvedéseiről. Bemutatták a magyar kormány által támogatott kórházi programot is, amely a szegények kezelését teszi lehetővé.

2019. január 22. kedd