Nemzetiségi bázisintézmény lett a Máltai Szeretetszolgálat gyulaji általános iskolája és óvodája

2017. április 21. péntek 19:17

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Galló József Általános Iskola és Magoncka Óvoda április 20-án elnyerte az Oktatási Hivatal Bázisintézménye címet a nemzetiségi oktatási intézmények pályázatában.

A minősítés célja a tudásmegosztás, hogy az eredményes oktatási intézmények jó gyakorlatai példaként szolgáljanak és elérhetővé váljanak más iskolák és óvodák számára.

„A gyulaji iskola és óvoda cigány nemzetiségi oktatásban végzett eredményes tevékenységét is elismeri ez a pályázat” – mondta az iskola igazgatója, Lacza Zoltánné, aki az óvoda vezetőjével együtt április 20-án vette át a minősítő plakettet. Az intézmények a jövőben jó gyakorlataik megosztásával, a nemzetiségi versenyeken szerzett tapasztalataikkal is segíteni fogják más hasonló iskolák és óvodák fejlődését, emellett tanmenetek összeállításában, tankönyvválasztásban és tananyagfejlesztésben is segítséget tudnak nyújtani.

„Intézményeink hároméves kortól tizenöt-tizenhat éves korig tudnak jó példákkal szolgálni a gyerekek oktatásával, nevelésével kapcsolatban, amibe beletartozik például az óvoda és iskola közti átmenet időszaka is, valamint az általános és középiskola közötti váltás.”

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat gyulaji általános iskolájának tanulói az elmúlt években az országos roma nemzetiségi tanulmányi versenyeken kiemelkedő helyezéseket értek el. Az óvodában és iskolában nagy hangsúlyt fektetnek a cigány történelem, nyelv és népszokások oktatására, megismerésére és ápolására.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
te-is-tudsz-vendegeket-hivni-jezushoz-az-alpha-kurzus-bemutatonapjara-varunk
Te is tudsz vendégeket hívni Jézushoz! – Az Alpha kurzus bemutatónapjára várunk

Kit érdekel annyira Jézus, hogy komolyan veszi missziós parancsát, és meg akarja ismertetni másokkal? És kit érdekel annyira, hogy elmegy egy keresztények szervezte baráti összejövetelre, hogy többet halljon róla? Az Alpha kurzust január 20-án a Kanter Károly Felnőttképzési Intézetben mutatják be.

20:28
oszto-pontok-hagyomany-lenyege-folytathatosag
Osztó-Pontok az Egyház jövőjéről – A hagyomány lényege a folytathatóság

Az Osztó-Pontok kerekasztal-beszélgetés témája ezúttal a vallásosság alakulása és az Egyház jövője volt. A budapesti Panagia Központban január 15-én megtartott rendezvény vendége Gérecz Imre bencés szerzetes és Hidas Zoltán szociológus, egyetemi tanár volt. A beszélgetést Vigh Noémi vezette.

19:15