Nyílt nap a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán

2018. január 20. szombat 16:45

A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola február 7-én tartandó nyílt napjáról, valamint az akkreditált, negyvenórás „Bibliai kultúra” című tanfolyamról olvashatnak tájékoztatást az alábbiakban.

A félnapos program keretében a látogatók a főiskola képzéseiről, a felvételi általános és speciális követelményeiről tájékozódhatnak; továbbá találkozhatnak oktatókkal, hallgatókkal. A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola és az ELTE közös osztatlan tanárképzéséről a két intézmény munkatársai együtt adnak tájékoztatást és nyújtanak segítséget a felvételi iránt érdeklődőknek.

Az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a főiskola mindennapi életébe és közösségi programjaiba. Lehetőség lesz előadásokon, szemináriumi foglalkozáson való részvételre. A program részleteiről a főiskola honlapján is olvashatnak.

A nyílt nap helyszíne: Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola, Budapest, V., Piarista köz 1., II. emeleti díszterem.

* * * 

Az akkreditált, negyvenórás Bibliai kultúra tanfolyam keretében a jelentkezők a bibliai könyvek születésével, jellegzetes közlésformáival és témáival ismerkedhetnek; bibliai személyek és történetek irodalmi, képzőművészeti, zenei és filmes adaptációival találkozhatnak előadások és gyakorlatok keretében. A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola tanfolyamán résztvevők kalauzai a teológia és művészetek világában: Lukács László SchP, Jelenits István SchP, Farkas Edit, Hernádi Mária, Szatmári Györgyi, Varga Kapisztrán OFM és Szabó Xavér OFM.

A tavasszal és nyár elején induló csoportokba – a magyar nyelv és irodalom, történelem, esztétika, művészettörténet, hittan és etika oktatásában közreműködő pedagógusok, valamint az egyházi intézmények óvodapedagógusai, tanítói, tanárai és katekéták, kollégiumi nevelőtanárok mellett – a szervezők szeretettel várják mindazon pedagógusokat, akik általános műveltségüket szeretnék e téren gyarapítani. A Bibliai kultúra pedagógus-továbbképzés részleteiről ITT olvashatnak.

Forrás és fotó: Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
az-ember-egyetlen-vigasza-hogy-vegul-az-elo-isten-kezebe-kerul-szaz-eve-szuletett-ingmar-bergman
Az ember egyetlen vigasza, hogy végül az élő Isten kezébe kerül – Száz éve született Ingmar Bergman

Július 14-én emlékezünk meg Ingmar Bergman (1918–2007), az egyetemes filmművészet meghatározó alakjának századik születésnapjáról.

2018. július 14. szombat
a-szornyu-es-az-elkepzelhetetlen-hataran
A szörnyű és az elképzelhetetlen határán – A Karitász orvosmissziója Kárpátalján és a Délvidéken

A Katolikus Karitász orvoscsoportja több száz gyereket vizsgált meg Kárpátalja és a Délvidék magyar falvaiban az elmúlt évben. Vojcek Lászlót, a Budai Irgalmasrendi Kórház főorvosát, a Katolikus Karitász tavaly alapított orvosmissziójának vezetőjét tapasztalatairól kérdeztük.

2018. július 16. hétfő