Nyílt nap a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán

2018. január 20. szombat 16:45

A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola február 7-én tartandó nyílt napjáról, valamint az akkreditált, negyvenórás „Bibliai kultúra” című tanfolyamról olvashatnak tájékoztatást az alábbiakban.

A félnapos program keretében a látogatók a főiskola képzéseiről, a felvételi általános és speciális követelményeiről tájékozódhatnak; továbbá találkozhatnak oktatókkal, hallgatókkal. A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola és az ELTE közös osztatlan tanárképzéséről a két intézmény munkatársai együtt adnak tájékoztatást és nyújtanak segítséget a felvételi iránt érdeklődőknek.

Az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a főiskola mindennapi életébe és közösségi programjaiba. Lehetőség lesz előadásokon, szemináriumi foglalkozáson való részvételre. A program részleteiről a főiskola honlapján is olvashatnak.

A nyílt nap helyszíne: Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola, Budapest, V., Piarista köz 1., II. emeleti díszterem.

* * * 

Az akkreditált, negyvenórás Bibliai kultúra tanfolyam keretében a jelentkezők a bibliai könyvek születésével, jellegzetes közlésformáival és témáival ismerkedhetnek; bibliai személyek és történetek irodalmi, képzőművészeti, zenei és filmes adaptációival találkozhatnak előadások és gyakorlatok keretében. A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola tanfolyamán résztvevők kalauzai a teológia és művészetek világában: Lukács László SchP, Jelenits István SchP, Farkas Edit, Hernádi Mária, Szatmári Györgyi, Varga Kapisztrán OFM és Szabó Xavér OFM.

A tavasszal és nyár elején induló csoportokba – a magyar nyelv és irodalom, történelem, esztétika, művészettörténet, hittan és etika oktatásában közreműködő pedagógusok, valamint az egyházi intézmények óvodapedagógusai, tanítói, tanárai és katekéták, kollégiumi nevelőtanárok mellett – a szervezők szeretettel várják mindazon pedagógusokat, akik általános műveltségüket szeretnék e téren gyarapítani. A Bibliai kultúra pedagógus-továbbképzés részleteiről ITT olvashatnak.

Forrás és fotó: Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
isten-szeretet-ezert-szeretett-lenyek-vagyunk-eloadas-sorozat-belso-varkastely
Isten a szeretet, ezért szeretett lények vagyunk – „A belső várkastély”-ról a D18 kávézóban

A budapesti D18 könyvesbolt-kávézó előadás-sorozatot indított Avilai Nagy Szent Teréz „A belső várkastély” című művéről. A negyedik előadást február 22-én tartotta Baráth Évi orvos. Előadótársa, Béri Renátó kármelita szerzetes betegség miatt nem tudott jelen lenni.

2018. február 23. péntek
tuz-utott-ki-budapest-egyik-legnagyobb-templomaban-felmerul-szandekos-gyujtogatas-gyanuja
Tűz ütött ki Budapest egyik legnagyobb templomában – Felmerül a szándékos gyújtogatás gyanúja

Február 23-án, hajnali három óra után lángra kapott a Budapest Lehel téri Árpád-házi Szent Margit-templom kerti tárolója, a lángok később átterjedtek a tetőszerkezetre.

2018. február 23. péntek