Nyíregyházára érkezik az „Ablak az örökkévalóságra” ikonkiállítás

2018. április 11. szerda 18:13

Debrecenből Nyíregyházára érkezik az „Ablak az örökkévalóságra” című ikonkiállítás. Április 12. és 30. között a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán tekinthetik meg az érdeklődők a különleges tárlatot.

Az Ablak az örökkévalóságra című kiállítás közel kétszáz ikont, festményt, grafikát, kegytárgyat mutat be.

Az egyházművészeti alkotásokat április 8-ig csodálhatták meg a látogatók Debrecenben, a metropólia székházában. A „zarándokkiállítás” csütörtökön érkezik a görögkatolikus érseki hivatalból következő állomására. Megtekintésére április 12-től április 30-ig várják az érdeklődőket Nyíregyházán.

Április 12-én 17 órakor a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán ünnepélyes keret között nyitja meg az egyházművészeti tárlatot Szocska A. Ábel kinevezett nyíregyházi megyéspüpök és Véghseő Tamás rektor, a Szent Bazil Gimnázium diákjainak közreműködésével.

Forrás és fotó: Nyíregyházi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kultúra
Vezető híreink - olvasta már?
elhunyt-gaal-endre
Elhunyt Gaál Endre

Életének 73., áldozópapságának 49. évében elhunyt Gaál Endre protonotárius, kanonok, nagyprépost, teológiai tanár. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye közleményét olvashatják az alábbiakban.

13:06
te-hol-tartasz-az-uton-nagymaroson-kiderul
Te hol tartasz az úton? Nagymaroson kiderül!

Október 6-án újra megrendezik a Nagymarosi Ifjúsági Találkozót, amely a magyar katolikus fiatalok legnagyobb múltra visszatekintő, évente kétszer (májusban és októberben) megrendezett országos lelkinapja. Az idei őszi találkozó témája az úton levés lesz.

12:00