A pakisztáni missziós társulat tagjait fogadta Ferenc pápa

2018. december 3. hétfő 13:53

„Mondjátok meg azoknak, akikkel találkoztok, hogy a pápa gondol Pakisztánra” – buzdította Ferenc pápa a Shahbaz Bhattiról elnevezett pakisztáni missziós társulat tagjait, akiket november 30-án fogadott a Vatikánban.

A missziós közösség küldöttségét Paul Bhatti vezette, Shahbaz Bhatti testvére, akit a pakisztáni vallási kisebbségek minisztereként iszlám szélsőségesek öltek meg 2011-ben, mert kiállt a halálra ítélt katolikus családanya, Ászja Bibi mellett.

„Nyújtsatok segítséget a hamis vádak áldozatainak, hogy a szegénység és a modern rabszolgaság elleni harc konkrét jeleit mutassátok fel a világnak – mondta Ferenc pápa. – Tegyétek ezt evangéliumi stílussal, mely egyesíti a határozottságot és a szelídséget.” A Szentatya azt kívánta, hogy az imádság és a valódi szolidaritás segítségével Pakisztán minden térségére terjesszék ki tevékenységüket, ahol keresztények és más kisebbségek élnek, akiket hátrányos megkülönböztetés ér. „Ez legyen a megkülönböztető jel, mely Shahbaz Bhatti és sok más vértanú tanúságtételében felragyog mint az Úr Jézus szelíd és bátor hite és az a képesség, mely szeretetet visz a gyűlölet helyére.”

„A keresztények szenvedéseinek gyümölcse azon csoportok és társulatok szaporodása, melyek a testvériség hídjait rakják le, miközben felülemelkednek a nyelvi, kulturális és vallási különbözőségeken. A testvériség hídjai először a keresztények közösségeit kapcsolják össze, hogy mindinkább együtt szolgálják a békét és az igazságosságot. De épüljenek a testvériség és a párbeszéd hídjai más vallásokkal is, hogy előmozdítsák a tiszteletet és a kölcsönös bizalmat.” Ferenc pápa beszédét egy üzenettel zárta: „Mondjátok meg azoknak, akikkel találkoztok, hogy a pápa gondol Pakisztánra.”

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
kegyelmet-es-eszkozoket-kapunk-hithez
Kegyelmet és eszközöket kapunk a hithez – Vízi Elemér SJ tartományfőnök a huszonöt éves Manrézáról

Huszonöt évvel ezelőtt, Szent Erzsébet napján áldotta meg Angelo Acerbi pápai nuncius a jezsuiták dobogókői Manréza Lelkigyakorlatos Házát. A lelkigyakorlatos és konferenciaközpont történetéről, jelenéről és a jövőre vonatkozó tervekről Vízi Elemér SJ tartományfőnököt kérdeztük.

19:59
ferenc-papa-gondolkodjunk-el-miben-tudnank-valtoztatni-magatartasunkon
Ferenc pápa: Gondolkodjunk el, miben tudnánk változtatni magatartásunkon!

December 9-én délben a Szentatya elimádkozta az Úrangyala imát a Szent Péter téren egybegyűlt zarándokokkal. Hangsúlyozta, hogy nekünk is tudnunk kell változtatni magatartásunkon, nyitnunk kell mások felé, reményt és vigaszt kell vinnünk az embereknek.

18:57