Papi lelkigyakorlatot szerveznek Mátraverebély-Szentkúton az eucharisztikus kongresszusra készülve

2018. február 14. szerda 16:05

„Ennek a kenyérnek az erejével” (1Kir 19,8) mottóval papi lelkigyakorlatot rendeznek február 18. és 23. között a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve.

A lelkigyakorlatot, amely február 18-án, vasárnap este kezdődik, és 23-áig tart, Versegi Beáta Mária CB, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkárságának oktatási referense és Orosz Lóránt ferences szerzetes, a kegyhely igazgatója vezetik.

A hagyományos jellegű lelkigyakorlaton az elmélyülést segíti az előadások mellett a ferences közösség liturgiájába való bekapcsolódás, a szentségimádások, valamint a kegyhely egyedülálló természeti környezete.

Jelentkezni az info@szentkut.hu e-mail-címen lehetséges.

Részletes program és további információk ITT találhatók.

Forrás és fotó: Szentkút.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
vasarnap-orszagos-gyujtes-lesz-katolikus-iskolak-javara
Vasárnap országos gyűjtés lesz a katolikus iskolák javára

A katolikus iskolák javára gyűjtenek Magyarország összes katolikus templomában február 25-én, a hónap utolsó vasárnapján. Az adakozás évről évre bizonyítja, hogy milyen sokan szívükön viselik az Egyház oktatási-nevelési szolgálatának támogatását.

17:03
orszagjarasra-indul-az-eucharisztikus-vilagkongresszus-keresztje
Országjárásra indul az Eucharisztikus Világkongresszus keresztje

Országjáró körútra viszik az Eucharisztikus Világkongresszus missziós keresztjét. A keresztet Erdő Péter bíboros prímás áldotta meg és indította útjára február 24-én, szombaton délután az esztergomi bazilikából – tájékoztatta Tóth János Csaba, a főegyházmegye sajtóreferense az MTI-t.

16:50