Parolin bíboros szerint a pápa nyitott arra, hogy Észak-Koreába látogasson

2018. október 22. hétfő 13:45

A dél-koreai elnök október 18-i vatikáni audienciáját összefüggésbe hozták a sajtóban azzal a hírrel, hogy Mun Dzsein dél-koreai államfő Észak-Korea vezetőjének üzenetét közvetítette Ferenc pápának, amelyben Kim Dzsongun meghívja egy látogatásra a Szentatyát országába.

Pietro Parolin bíboros államtitkár újságírók kérdésére válaszolva nyilatkozott az észak-koreai javaslatról az Egy enciklika születése: Humanae vitae című könyv bemutatóján. Elmondta, hogy komoly előkészítést igényel az út, és az észak-koreai elnök kérése csak az első lépés.

A pápalátogatás viszont elősegítené a megbékélést és nukleárisfegyverek leszerelését a Koreai-félszigeten. A pápa készségesnek mutatkozott, hogy Phenjanba utazzon – hangsúlyozta Parolin bíboros.

A további munka részét képezi az, hogy megvizsgálják, megvannak-e a megfelelő feltételek a Szentszék részéről, hogy erre sor kerülhessen.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
a-filmek-reven-kozelebb-kerulhetunk-istenhez-dancsak-viktor-kereszteny-film-es-konyvnapokrol
A filmek révén közelebb kerülhetünk Istenhez – Dancsák Viktor a Keresztény Film- és Könyvnapokról

Az Etalon Film Kiadó november 23. és 25. között hetedik alkalommal rendezi meg a Keresztény Film- és Könyvnapokat az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Dancsák Viktor hittanárral, az esemény szervezőjével beszélgettünk.

09:48
segitettbol-lett-segito-bemutatjuk-szent-erzsebet-rozsaja-dij-idei-kituntetettjet
Segítettből lett segítő – Bemutatjuk a Szent Erzsébet rózsája díj idei kitüntetettjét

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia idén Horváth Kálmánnét, a Katolikus Karitász győri csoportjának önkéntesét tüntette ki a Szent Erzsébet rózsája díjjal, melyet Veres András, az MKPK elnöke adott át november 17-én a Szent István-bazilikában. A díjazottról szóló riportunkat olvashatják.

2018. november 19. hétfő