Parolin bíboros szerint a pápa nyitott arra, hogy Észak-Koreába látogasson

2018. október 22., hétfő | 13:45

A dél-koreai elnök október 18-i vatikáni audienciáját összefüggésbe hozták a sajtóban azzal a hírrel, hogy Mun Dzsein dél-koreai államfő Észak-Korea vezetőjének üzenetét közvetítette Ferenc pápának, amelyben Kim Dzsongun meghívja egy látogatásra a Szentatyát országába.

Pietro Parolin bíboros államtitkár újságírók kérdésére válaszolva nyilatkozott az észak-koreai javaslatról az Egy enciklika születése: Humanae vitae című könyv bemutatóján. Elmondta, hogy komoly előkészítést igényel az út, és az észak-koreai elnök kérése csak az első lépés.

A pápalátogatás viszont elősegítené a megbékélést és nukleárisfegyverek leszerelését a Koreai-félszigeten. A pápa készségesnek mutatkozott, hogy Phenjanba utazzon – hangsúlyozta Parolin bíboros.

A további munka részét képezi az, hogy megvizsgálják, megvannak-e a megfelelő feltételek a Szentszék részéről, hogy erre sor kerülhessen.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
-nem-rovidultem-meg-folszenteltsegemben-beszelgetes-biro-laszlo-puspokkel-hivatasrol-betegsegrol
„Nem rövidültem meg fölszenteltségemben” – Beszélgetés Bíró László püspökkel hivatásról, betegségről

Bíró László tábori püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) családreferense, május 21-én ünnepli püspökké szentelésének 25. évfordulóját. Ebből az alkalomból felkerestük őt a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórházban.

13:01
megindito-kepek-es-tanusagtetel-fogvatartottak-adtak-elo-szent-adorjan-legendajat
Megindító képek és tanúságtétel – Fogvatartottak adták elő Szent Adorján legendáját

Családok ülnek kis körökben a balassagyarmati volt vármegyeháza dísztermében; lelkesen beszélgetnek, mosolyognak, nevetnek, már-már idillinek tetsző a pillanat. Csakhogy ez egy rendkívüli találkozás a városi börtön fogvatartottjai és családtagjaik között.

2019. május 20., hétfő