Rászorulóknak gyűjtöttek tanszert a debreceni roma szakkollégium diákjai

Hazai – 2018. augusztus 14., kedd | 10:04

Tanszergyűjtést szervez rászoruló gyermekek számára a Debreceni Karitatív Testület. A szervezet augusztus 25-ig minden hétvégén várja az adományokat az akcióban részt vevő debreceni áruházban. A cél, hogy legalább 200 családnak segítsenek az iskolakezdés előtt.

A tanszergyűjtés első napján, augusztus 11-én a Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium diákjai is segítettek a Debreceni Karitatív Testületnek. A 16 tagszervezetet tömörítő szervezet tavaly 200 hátrányos helyzetű családon segített, a cél, hogy most is legalább ennyi adomány gyűljön össze.

„Tanszer, táska, írószer, ami szükséges, illetve sportfelszerelés, hiszen tornacsomagra is szükség van. Amivel tudnak segíteni egy családot, egy nagycsaládost, vagy egyedül nevelő anyukát, apukát, akiknek bizony nagy megerőltetés ezeknek a beszerzése” – mondta Balogh Barnabás, a Debreceni Karitatív Testület tiszteletbeli elnöke.

A helyszínt az egyik debreceni nagyáruház biztosítja. A vállalat rendszeresen részt vesz karitatív akciókban helyi és országos szinten is. Folyamatosan hirdetik a gyűjtést az áruházban, és ők maguk is adományoztak a testületnek.

„Szeretnénk arra buzdítani a debrecenieket, hogy támogassák ezt a megmozdulást. Négy töltött iskolatáskát bocsájtottunk a karitatív testület rendelkezésére. Ezzel is szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy nagyon fontosnak tartjuk, hogy támogatjuk az ilyen fajta megmozdulásokat”– hangsúlyozta Szilvási Ottó, az Auchan Debrecen kontrolling vezetője.

A fiatal adományozókat ráadásul ingyen ugrálóvárral is várják az áruház parkolójában. Az akció augusztus 25-éig tart.

Forrás és fotó: Dehir.hu/Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria