A rendalapítókra emlékeztek a győri szervita nővérek

Megszentelt élet – 2017. február 27., hétfő | 13:11

Február 19-én, vasárnap a Győr-Újvárosban élő szervita nővérek rendházuk kápolnájában emlékeztek meg rendjük alapítóiról, akiket február 17-én ünnepel az Egyház. Az eseményről Horváth Csaba szervita skapuláré tag tájékoztatott.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Február 17-én a Katolikus Egyház a Fájdalmas Szűzanya tiszteletét ápoló és elmélyítő szervita rend hét szent alapítójára emlékezik.

A hét szentet a Szűzanya egy olyan korban indította útra, amikor az Egyház újból ráeszmélt a vita apostolica eszményére. Ennek szellemében szó szerint és válogatás nélkül akarták követni az evangéliumot, Szent Ferenchez hasonlóan. Miután rátaláltak a „drágagyöngyre”, az Apostolok cselekedeteinek egyházát vették példaképül, s szegénységben és felebaráti szeretetben akartak élni.


Február 19-én, vasárnap délután a győri szervita nővérek, a győri szervita világi rend és a győri skapuláré társulat tagjai közös szentmise keretében adtak hálát ezen az ünnepen, melyre sok hívő jött el Győr-Újvárosból és Győrszigetből is. A legszentebb áldozatot főtisztelendő Bogisich Ferenc OSSM, a Magyarországi Szervita Világi Rend nemzeti asszisztense mutatta be. Bogisich Ferenc homíliájában a rendalapítók érdemeit méltatta. Felhívta a figyelmet, hogy ez a hét gazdag kereskedő mindenét elhagyta, hogy Jézusnak és a Szűzanyának engedelmeskedve a Krisztusi szegénység mellett másokat szolgálva éljenek.


A prédikáció után különleges eseményre került sor: az újvárosi plébániához tartozó Babos Tímea világi rendi befogadására, mely a szervita világi rendbe való felvétel első állomása. Tímea kifejezte szándékát a győri világi rend elöljárójának a szervita lelkiség mélyebb megismerésére, és elkötelezte magát a világi rendbe vezető úton.


Fotó: Horváth Csaba

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria