Szembenézés az idősödéssel – lelkigyakorlat nőknek Tahiban, a Szív Lelkiségi Központban

2017. március 9., csütörtök | 9:00

„Életem integrációja – út életem egységéhez” címmel tartanak lelkigyakorlatot 55–75 éves korú nők számára a tahi Szív Lelkiségi Központban március 29. és április 2. között Obendorf Beatrix SJC és Benkő Adrienne vezetésével.

A lelkigyakorlat alapjait a Sacre Coeur közösség közvetítésével Magyarországra került németországi program adaptációja adta. A Jézus Szíve Társasága tagjai ezt továbbfejlesztve dolgozták ki az 55–75 év közöttieket megszólító lelkigyakorlatukat, melyet kezdetben Bozsó Julianna és Obendorf Beatrix testvér vezetett.


„Életem integrációja – életutam áttekintése, elfogadása – megkerülhetetlen feladat. Felkészülés az idősödés folyamatában mindannak elfogadására, ami az emberi természettel együtt jár, és Isten rám vonatkozó terve tartogat számomra. Megtanulunk a búcsúzásban élni, célunk életünk átimádkozása” – fogalmazta meg Obendorf Beatrix.

A feldolgozásban, keresésben, kutatásban segítenek történetek, képek, filmek, tanmesék, mandalák, meditatív zene, ének, zsoltárok és egymás meghallgatása, életútmegosztások és a természet szemlélése – mondta el Obendorf Beatrix a program felépítéséről.

A lelkigyakorlatos folyamat három részből áll. Háromszor négy napot jelent, kora tavasztól késő őszig. Eközben a tagok megismerik, gazdagítják egymást, barátságok alakulnak.

A program felekezettől független, információk a Szív Lelkiségi Központ honlapján.

Fotó: Szív Lelkiségi Központ

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-ha-nem-bocsatasz-meg-testvereidnek-isten-sem-bocsat-meg-neked
Ferenc pápa: Ha nem bocsátasz meg testvéreidnek, Isten sem bocsát meg neked!

A Szentatya április 24-én folytatta a Miatyánkról szóló katekézissorozatát. Ma is az Úr imájának arról a mondatáról elmélkedett, amelyben azt kérjük, hogy az Úr engedje el adósságainkat, vétkeinket, amint mi is elengedjük embertársainkét. Beszédének fordítását teljes terjedelmében közöljük.

2019. április 24., szerda
az-otodik-evangelium-egy-multfeltaro-evtized-szentfoldon-voros-gyozo-akademikus-professzorral
Az Ötödik Evangélium – Egy múltfeltáró évtized a Szentföldön Vörös Győző akadémikus professzorral

A kutatások lenyűgöző eredményeiről és a 20. századi „előkutatásokra” visszatekintő dokumentációkból már a harmadik reprezentatív akadémiai monográfiája jelent meg. Húsvét alkalmából az „Ötödik Evangélium” üzeneteiről kérdeztük Vörös Győzőt.

2019. április 24., szerda