Szolgáló szeretet, falatnyi mennyország, közösség – Idén is megrendezték a sörédi tábort

2018. július 20. péntek, 18:09

Fogyatékkal élők és önkéntes fiatalok vettek részt a Székesfehérvári Egyházmegye július 7. és 14. között Söréden tartott táborában, melyet a Teljes Élet Szociális Alapítvány támogatásával rendeztek meg. Andrássy-Neumann Gréti, Faragó-Tóth Kata, Fekete Máté beszámolóját teljes terjedelmében közöljük.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Nagyon nehéz Sörédről írni, mert ott kell lenni. Szolgáló szeretet, falatnyi mennyország, közösség. Nagy szavak, de tényleg átéltük, megéltük. Együtt.

Fontos ez az együtt szó. Összefogás nélkül nem létezne ez a tábor. Köszönjük a természetbeni és anyagi segítséget, adományokat. Legfőképpen külön köszönet a Teljes Élet Szociális Alapítványnak, támogatásuk nélkül nem lenne Söréd, sem tábor, és nem élhetnénk meg ezt a csodát.

Autizmus, látás-, hallássérülés, mozgáskorlátozottság, Down-szindróma – sokféle fogyatékosság jelen van a táborban, de a lényeg túlmutat a stigmákon. Söréden valahogy megszűnik a címkézés, ott magunk vagyunk. Egy hét az évből, amikor a problémák otthon maradnak, amikor másokért-egymásért dolgozunk, és amikor mindezt örömmel tesszük, feltétel nélkül.

Manapság annyira felgyorsult ez a világ. Az ember annyi mindenre képes azért, hogy elérje a célját. Olyan könnyű figyelmetlenül megbántani valakit.

A nyaralók viszont nem titkolják érzelmeiket. Nem logikáznak, nincsenek játszmáik. Őszintén kimondják, amit éreznek vagy gondolnak. Érdemes tanulni tőlük. A fáradságnak és a másikra való odafigyelésnek köszönhetően tanulunk is a nyaralóktól, pár nap után egyre hasonlóbbá válunk. Ellessük egymás hanglejtését, gesztusait, őszinteségét. Egy idő után kis csapatunk egy nagy családdá válik. Örömmel, felszabadultan, önfeledten vagyunk egymással. Ezért van az, hogy aki egy kicsit ráérez az ízére, annak az év valahogy Sörédtől Sörédig tart.

Az idei Söréd különleges volt. Kitüntetett helyet foglal el a szívemben, a szívünkben. Most igazán ráéreztünk az ízére. Legszívesebben – persze, miután már kipihentük magunkat – mindenki visszamenne, és újból nekivágna.

Most, pár nappal a tábor után, próbálom megfogalmazni magamnak, hogy mit érzek az idei Söréd után. Eszembe jutnak – sok más egyéb mellett például – a népmesés kerettörténet, az egyedileg készített pólók, a nap- és programfelelősök, a nagyszerű nyaraló-táborozó párosok, a finom étkek, ölelések, a sok egyedi, vicces pillanatkép.

De amit minden alkalommal érzek, az a hála. Hatalmas hála van bennem Isten felé, és felétek. Köszönöm! Köszönjük! Jó közösség, igazi sörédes család vagyunk. És már csak 51 hét a következő Sörédig... :)

Forrás: Székesfehérvári Egyházmegye

Fotó: Némedi István

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
pro-cultura-hungarica-dijat-kapott-bojte-csaba
Pro Cultura Hungarica díjat kapott Böjte Csaba

A magyar kultúra ápolását, a közösségépítést és a nemzeti identitás megőrzését elismerő díjakat, köztük Böjte Csabának Pro Cultura Hungarica díjat adtak át a magyar kultúra napján, január 22-én a budapesti Hagyományok Házában.

09:51
zenari-biboros-budapesten-keresztenyek-irgalmas-szamaritanusok-sziriai-foldi-pokolban
Zenari bíboros Budapesten: A keresztények irgalmas szamaritánusok a szíriai földi pokolban

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép, különösen a gyermekek szenvedéseiről. Bemutatták a magyar kormány által támogatott kórházi programot is, amely a szegények kezelését teszi lehetővé.

2019. január 22. kedd
Seregély István: Útravaló – 2019. január 23.

Seregély István: Útravaló – 2019. január 23.

Seregély István nyugalmazott egri érsek szívügyének tekintette, hogy nyugdíjas éveiben elmélkedéseket írjon az Adoremusba. A múlt esztendő utolsó napján elhunyt főpapra emlékezve napról napra minden reggel közreadjuk a 2019. januári számba Útravaló címmel írt... »

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. január 23.

Mai evangélium – 2019. január 23.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mk 3,1–6

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle