Tanuló Fesztivált rendeznek Pécsen

2017. szeptember 11. hétfő 12:04

Pécs sikerrel pályázott az UNESCO által a 2017. évre kiírt Global Learning City Award díjra, így elnyerte a „Tanuló Város” címet. Szeptember 15-én rendezik meg a városban az I. Tanuló Fesztivált, melynek programkínálatába a Pécsi Egyházmegye is bekapcsolódik.

Az egyházmegye bemutatkozó sátra 10 órától a püspöki palota bejárata előtti parkolóban fogadja a fesztiválra látogatókat, akik az oktatási intézményekről, a hitoktatásról kaphatnak tájékoztatást.

A Pécsi Egyházmegye tizenegy általános és középiskola, valamint kilenc óvoda fenntartója, amelyekben közel négyezer gyermek és négyszáz pedagógus vesz részt óvodai, általános iskolai, gimnáziumi, kollégiumi, nemzetiségi, valamint alapfokú művészeti oktatási folyamatokban. Az intézmények nagy hangsúlyt fektetnek a gyermekek, tanárok és szülők lelki gondozására is.

A Tanuló Fesztiválra két pécsi iskola diákjai is készülnek művészeti programmal: a Jókai téri színpadon 10 órakor a Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola csoportja lép fel, a Széchenyi téren pedig 11 órakor a Szent Mór Iskolaközpont zenei programja lesz látható és hallható.

Az intézményi kereteken belül zajló oktatás mellett bemutatkozik a Pécsi Egyházmegye Ifjúsági Referatúrája, a PécsiKatifi, valamint a felnőtt hitoktatás lehetőségeiről is tájékozódhatnak az érdeklődők. A sátor egyik különlegessége az Élő Könyvtár lesz, ahonnan – mint egy igazi könyvet – különböző szakmában dolgozó embereket lehet „kölcsönözni” egy személyes beszélgetésre.

A Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola programja a Magtár Kávézóban várja az érdeklődőket. 10 órakor Varga Szabolcs tart előadást Tudomány vagy manipuláció? A történelem címmel, délben pedig Görföl Tibor Eretnekek és ortodoxok az ókorban című előadását hallhatják a résztvevők.

A fesztivál ideje alatt a székesegyház két múzeumpedagógiai programmal várja a családokat: az óvodások Bonifáccal, a Székesegyházban lakó griff-fiókával keresik meg a Noé bárkájából elkószált állatokat, míg a nagyobbak a Legyél te is templomfestő! elnevezésű képregényes sétán vehetnek részt. Mindkét program ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit az alábbi linken tehetnek meg az érdeklődők.

A Tanuló Fesztiválról bővebb információk a tanulofesztival.ckh.hu weboldalon olvashatók.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kultúra
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
megaldottak-felujitott-tours-i-szent-marton-templomot-vizafogon
Megáldották a felújított Tours-i Szent Márton-templomot Vizafogón

Erdő Péter bíboros, prímás áldotta meg a felújított Tours-i Szent Márton- (és Flüe-i Szent Miklós-) plébániatemplomot Budapest Vizafogó városrészében szeptember 23-án.

2017. szeptember 23. szombat
gyerekek-es-katonak-nemzeti-katonai-zarandoklat-mariaremeten
Gyerekek és katonák – Nemzeti katonai zarándoklat Máriaremetén

Szeptember 23-án, szombaton kisebb „katonai tábort” építettek a máriaremetei kegytemplom kertjében, Bíró László tábori püspök pedig a minden szakmában, de a honvédelemben talán különösen is szükséges állhatatosságról elmélkedett prédikációjában. És a gyerekek is megtalálták a számításukat.

2017. szeptember 23. szombat