Tűzifával segíti a rászorulókat a káli egyházközség

2017. január 16., hétfő | 11:46

Mintegy nyolcvan mázsa fát adományozott a plébánia a Heves megyei nagyközség rászorulói számára a szokatlanul nagy hidegben, tájékoztatta szerkesztőségünket Artner Péter esperes-plébános.

Az egyházközség saját fakészletéből és egy helyi vállalkozó felajánlásából juttatta el a tüzelőt a rászoruló családoknak. A település önkormányzata biztosította a teherautót, a megajándékozottak pedig kölcsönösen segítettek egymásnak lerakodni a több fordulónyi fát.

A tüzelő szétosztásában a helyi roma nemzetiségi önkormányzat is segített, melynek elnöke, Kökény Attila elmondta, hogy nem csupán egy egyedülálló eseményről van szó, mert a kisebbségi önkormányzat és a plébánia mindig is jó kapcsolatot ápolt egymással. A megajándékozottak köszönetüket fejezték ki a felajánlásért, amivel hetekre meg tudják oldani otthonaik fűtését.

A családok nemcsak tüzelőt, hanem egy-egy bibliát is kaptak ajándékba a plébánostól, aki egyúttal megköszönte nekik azokat a fizikai munkákat, amelyeket az elmúlt időszakban az egyházközségben végeztek.

„Ebben a szokatlanul hideg, havas időjárásban különösen nagy figyelmet kell fordítani azokra a rászorulókra, akik sokszor önhibájukon kívül nem tudják biztosítani családjuk melegét. Ezért az egyházközség úgy döntött, hogy saját fakészletéből, illetve helyi vállalkozók felajánlásából, valamint az önkormányzat közreműködésével négy rászoruló család számára 70-80 mázsa fát oszt szét” – számolt be az akcióról Artner Péter káli plébános.

„Ez nagy segítség, amit nagyon köszönök az atyának, hiszen közmunkásként, havi 52 ezer forintból nem telik a fűtésre, talán meg is fagynánk, ha az atya nem segítene” –  mondta el Csuha Dezső helyi lakos.


Kökény Attila hozzátette: „Szerencse, hogy az atya a romákat és a nem romákat is segíti. Rendszeresen segítjük egymást, nagyon jól megvagyunk.”

A tűzifát főként olyan családok között osztották szét, melyek egész évben segítik az egyházközséget, fizikai munkával vagy egyéb segítségnyújtással.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye; Artner Péter

Videó: Szent István Televízió

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-nagycsutortok-este-annak-van-legnagyobb-hatalma-aki-leginkabb-szolgal
Ferenc pápa nagycsütörtök este: Annak van legnagyobb hatalma, aki leginkább szolgál!

Április 18-án a Szentatya a Rómához közeli Velletri település börtönében mutatta be a nagycsütörtök esti misét, amelynek keretében megmosta tizenkét különböző nemzetiségű fogvatartott lábát. Az elítéltek közül lelkileg is sokan készültek az alkalomra, például meg is gyóntak.

2019. április 18., csütörtök
erdo-peter-mutatta-be-nagycsutortok-esti-szentmiset-esztergomban-96211
Erdő Péter mutatta be a nagycsütörtök esti szentmisét Esztergomban

Április 18-án, nagycsütörtökön este Erdő Péter bíboros, prímás mutatott be szentmisét az esztergomi bazilikában. A liturgia során a főpásztor elvégezte a lábmosás szertartását.

2019. április 18., csütörtök
Útravaló – 2019. április 18., nagycsütörtök

Útravaló – 2019. április 18., nagycsütörtök

Napról napra közreadunk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat. Húsvét második vasárnapjáig Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót: elmélkedései a római egyház ősi stációs liturgiája útján vezetnek.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle