Új tagokkal bővült a bazilita harmadrend közössége

2017. október 13. péntek 09:36

2017 áprilisától – Ihnáth János máriapócsi főgyóntató áldozatos munkájának köszönhetően – megújult a bazilita harmadrend máriapócsi közösségének hitélete. A csoport új tagokkal bővült, akik szeptember 30-án Máriapócson, a közösség országos találkozóján tették le ígéretüket.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Máriapócson Orosz István kegyhelyigazgató köszöntötte a bazilita harmadrend, azaz a Nagy Szent Bazil Rend világi ágának tagjait, akik az ország több pontjáról zarándokoltak az Istenszülőhöz.

A prédikációjában Polgári László egykori máriapócsi kegyhelyigazgató, helynök felelevenítette a könnyező kegykép történetét, mely megmutatja a kegyhely és a baziliták életének összefonódását.

Az áldozás után került sor Ferenc bazilita testvér fogadalmának megerősítésére, a liturgia után pedig négy világi testvér tett ígéretet a buzgó keresztény-katolikus életre, a Szűzanya oltalmának segítségével.

Illés bazilita testvér a harmadrend új tagjainak kezében égő gyertyára utalva ezekkel a szavakkal engedte útjára a négy testvért: „Ahogyan ez a gyertya ég, úgy világítson életetek példája a világban, mert a gyertya másokért ég, másokért él, mint Jézus.” Ezután Lukács Miklós, a bazilita harmadrend országos elnöke köszöntötte a jelenlévőket és elevenítette fel Nagy Szent Bazil tanításának lényegét.

Forrás és fotó: Máriapócsi Nemzeti Kegyhely

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
kanonoki-eskutetel-kalocsan
Nemcsak díszruhával jár, elköteleződéssel is – Kanonoki eskütételt ünnepeltek Kalocsán

Szent Lukács ünnepén, október 18-án, Kalocsán nemcsak a 67. születésnapját ünneplő főpásztort, Bábel Balázst köszöntötték. Ekkor tették le esküjüket a káptalan kinevezett tiszteletbeli kanonokjai is a székesegyházban bemutatott szentmisén.

2017. október 20. péntek
konferenciaval-es-kiallitassal-emlekeztek-meg-pyrker-janos-laszlo-ersekrol-egerben
Konferenciával és kiállítással emlékeztek meg Pyrker János László érsekről Egerben

Pyrker János László érseki beiktatásának 190. évfordulója alkalmából október 17-én és 18-án emlékkonferenciát szervezett az Egri Főegyházmegye az egri Érseki Palota Kulturális, Turisztikai és Látogatóközpontban.

2017. október 20. péntek