Új tagokkal bővült a bazilita harmadrend közössége

2017. október 13. péntek 09:36

2017 áprilisától – Ihnáth János máriapócsi főgyóntató áldozatos munkájának köszönhetően – megújult a bazilita harmadrend máriapócsi közösségének hitélete. A csoport új tagokkal bővült, akik szeptember 30-án Máriapócson, a közösség országos találkozóján tették le ígéretüket.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Máriapócson Orosz István kegyhelyigazgató köszöntötte a bazilita harmadrend, azaz a Nagy Szent Bazil Rend világi ágának tagjait, akik az ország több pontjáról zarándokoltak az Istenszülőhöz.

A prédikációjában Polgári László egykori máriapócsi kegyhelyigazgató, helynök felelevenítette a könnyező kegykép történetét, mely megmutatja a kegyhely és a baziliták életének összefonódását.

Az áldozás után került sor Ferenc bazilita testvér fogadalmának megerősítésére, a liturgia után pedig négy világi testvér tett ígéretet a buzgó keresztény-katolikus életre, a Szűzanya oltalmának segítségével.

Illés bazilita testvér a harmadrend új tagjainak kezében égő gyertyára utalva ezekkel a szavakkal engedte útjára a négy testvért: „Ahogyan ez a gyertya ég, úgy világítson életetek példája a világban, mert a gyertya másokért ég, másokért él, mint Jézus.” Ezután Lukács Miklós, a bazilita harmadrend országos elnöke köszöntötte a jelenlévőket és elevenítette fel Nagy Szent Bazil tanításának lényegét.

Forrás és fotó: Máriapócsi Nemzeti Kegyhely

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Vezető híreink - olvasta már?
kuldetesunk-nem-egyszemelyes-feladat-beiktattak-hortobagyi-cirillt-az-uj-pannonhalmi-fo
Küldetésünk nem egyszemélyes feladat – Beiktatták Hortobágyi Cirillt, az új pannonhalmi főapátot

A bencés rend alapítójának, Nursiai Szent Benedeknek főünnepén, március 21-én iktatták be tisztségébe az új pannonhalmi főapátot, Hortobágyi T. Cirillt, Szent Asztrik apát 86. utódát.

19:03
ferenc-papa-miserol-az-aldozasban-jezus-is-magahoz-vesz-minket
Ferenc pápa a miséről: Az áldozásban Jézus is magához vesz minket!

Március 21-én a Szentatya folytatta katekézissorozatát a szentmiséről, e héten az áldozásról elmélkedett. Azt hangsúlyozta, hogy az Eucharisztia gyógyszer is számunkra, és amikor áldozunk, nemcsak mi vesszük magunkhoz Jézust, hanem ő alakít magába minket.

19:54