Vállalkozókat láttak vendégül a Kaposvári Püspökségen

2018. május 11. péntek 17:50

A helyi vállalkozókat látta vendégül május 9-én a Kaposvári Egyházmegyei Karitász a püspökség épületében, hogy a gazdaság keresztény társadalmi elveiről beszélgessenek.

A megjelenteket Varga László kaposvári megyéspüspök köszöntötte, majd az Irgalmasság Háza szolgálatról és a Kaposvári Egyházmegyei Karitász működéséről beszélt. A főpásztor felhívta a figyelmet az Értékmegőrző Üzleti Hálózatra (ÉrMe), melynek célja hálót szőni olyan emberek és szervezetek között, akik az üzleti életben a kereszténység alapértékeinek megtartásával vesznek részt. Az ÉrMe első szerveződését, az ÉrMe Klubot 2000 januárjában hozta létre hat magyar vállalkozó és üzletember, azzal a céllal, hogy találkozási fórumot teremtsenek azon üzletember- és vállalkozótársaik számára, akik az üzleti életben a kereszténység által meghatározott alapértékek mentén kívánnak működni.

A hálózat működését Tóth József, az ÉrMe Alapítvány kuratóriumának elnöke mutatta be. „Az Oltáriszentség alapításakor Jézus azt mondta: vegyétek és egyétek, ez az én testem – idézte a Szentírást Tóth József. – Hányszor gondoljuk ezt mi, mikor nap mint nap a saját cégünkben a saját hivatásunkban tevékenykedünk? Minden reggel fel kell kelni és önmagunkat adni a vállalkozásunkért, a hitünkért, a hivatásunkért.”

Hadi Péter, az ÉrMe Hálózat alelnöke elmondta: „Azt gondolom, hogy a közjó szolgálatát szem előtt tartva igyekszem vezetni a vállalkozásomat. Ez az, amit az ÉrMén keresztül megtanultam, mely mára már egy több száz vállalkozást és vállalkozót magában foglaló hálózat.”

Szente Balázs, az ÉrMe HR-műhely vezetője a kisközösségek mellett hangsúlyozta egy átfogó hálózat fontosságát is, melynek egy lehetséges útja az ÉrMe hálózat.

A Karitász tevékenységét és a Szent Lázár Ház szolgálatát Feketéné Szabó Márta, a Kaposvári Egyházmegyei Karitász vezetője mutatta be. Szolgálatukat három főbb területre osztotta: az országos karitászközponttal való kapcsolattartás, programok megvalósítása a Kaposvári Egyházmegyében, illetve a Szent Lázár Ház, mely egy konkrét épület azon hajléktalan férfiak számára, akik szeretnének visszajutni a munka világába, de nincs rá lehetőségük.

„Fontos, hogy a Karitász az emberi oldalról közelíti meg az embert. Ehhez szeretnénk támogatást kérni. Nem mindig az anyagi támogatásról beszélünk, hanem a kapcsolatokról, az ötletekről, a szakértelemről” – hangsúlyozta Fekete Csaba állandó diakónus.

Forrás és fotó: Kaposvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
szuz-maria-az-egyhaz-anyja-kotelezo-emleknapja
Szűz Mária, az Egyház Anyja kötelező emléknapja

Az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció dekrétumával elrendelte a Boldogságos Szűz Máriának, az Egyház Anyjának kötelező emléknapját, melyet a liturgiában a pünkösdvasárnap utáni hétfőn ünnepelünk az idei évtől.

2018. május 20. vasárnap
erdo-peterrel-unnepeltek-punkosdot-az-esztergomi-bazilikaban
Erdő Péter: Ha Jézus Krisztus felé tartunk, biztosan jó úton járunk

Május 20-án, pünkösdvasárnap Erdő Péter bíboros, prímás, érsek mutatott be ünnepi szentmisét az esztergomi Nagyboldogasszony- és Szent Adalbert-főszékesegyházban, és kiszolgáltatta a bérmálás szentségét 60 fiatalnak.

2018. május 20. vasárnap