Várják a pályaműveket a II. Ars Sacra Filmfesztiválra

Kultúra – 2017. április 23., vasárnap | 12:46

Az idén tíz éves Ars Sacra Fesztivál – mely ismét elnyerte az Európai Fesztiválszövetség által adományozott EFFE Label minősítést – a jubileum alkalmából meghirdeti második filmfesztiválját, mely szeptember 16. és 24. között lesz.

A tavalyi, első filmfesztiválra beérkezett pályaművek száma (110) és színvonala bizonyította, hogy van létjogosultsága az olyan filmek fesztiváljának, amelyek emberi sorsokról, az emberi élet nehézségeiről és örömeiről, az emberi lét sokszínűségéről és az örök emberi értékekről szólnak.

A filmfesztiválra olyan alkotásokat várnak, amelyek részben vagy egészben a szakralitás fogalomkörébe tartozó témával foglalkoznak és kapcsolódnak az idei mottóhoz: „Ne féljetek!” (Jer 42,11)

Műfaji megkötés nélkül az alábbi kategóriákban lehet nevezni:
– egész estés fikciós film
– egész estés dokumentumfilm
– rövidfilm (animációs, fikciós, kísérleti)
– rövid dokumentumfilm

A beküldött filmeket előzsűri bírálja el, a versenyprogramba beválasztott munkákat nyilvános vetítésen mutatják be. A szakmai zsűri kategóriánként ad ki díjakat.

A jelentkezés és a filmek beküldésének határideje: 2017. július 31.

A filmfesztiválra a 2015. január 1-je után készült, a tavalyi filmesztiválra még nem nevezett filmekkel lehet jelentkezni. Egy alkotótól kategóriánként 2-2 mű nevezhető.

A versenyprogramba beválogatott filmekről a végleges, lehető legjobb minőségű felvételt DVD vagy Blu-ray lemezen kell beküldeni szeptember 1-jéig.

Az online nevezési lap kitölthető az Ars Sacra Fesztivál honlapjáról.

Nevezési díj nincs.


Forrás és fotó: Ars Sacra Alapítvány

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria