Veni Sancte a székesfehérvári Szent Imre-iskolában

Hazai – 2015. szeptember 4., péntek | 10:56

Augusztus 31-én püspöki szentmisével nyílt meg a székesfehérvári Szent Imre Általános Iskola idei iskolai éve – adta hírül a Székesfehérvári Egyházmegye.

Spányi Antal püspök beszédében azt kívánta a pedagógusoknak, diákoknak és szülőknek, hogy a Szentlélek erejében, bizalommal tekintsenek az új tanévre, majd megköszönte az iskola közösségének kiemelkedő munkáját, a szülők támogatását. Kiemelte, hogy az egyházi iskolák Veni Sancte-ja különös jelentőséggel bír az egyház életében. „Bizalommal nézhetünk a ránk váró feladatok elé a következő tanévben, hisz a Lélek erejében hangolódhatunk rá, készülhetünk fel az iskolakezdésre. Később majd szívesen emlékszünk vissza ezekre az évnyitó szentmisékre, amikor egy szívvel imádkoztunk a Szentlélekhez: a fenntartó, a pedagógusok, a szülők és diákok egyaránt. Amikor már megtanultunk az igazságok birtokában tevékenykedni, megtapasztaljuk majd, hogy a Szentlélek továbbra is erőt ad, elkísér egész életünkben.” – mondta főpásztor.

„Tekintsünk az apostolokra, akiket Jézus éjjel-nappal tanított, mindent megtanultak Tőle, ami a legfontosabb tanítás volt. Mégis Pünkösd után, a Szentlélek erejében értették meg, hogyan használják a megszerzett ismereteket, adják át tudásukat szívesen és szeretettel. A Szentlélek tette gyümölcsözővé szolgálatukat, igehirdetésüket.” – hangsúlyozta homíliájában a megyés püspök. Mi is sok jót tehetünk a megszerzett tudásunkkal, kibontakoztathatjuk tehetségünket, de a Lélek segít abban, hogy Isten elképzelése szerint használjuk képességeinket.


Csák Lajos igazgató az ünnepség után örömmel jelentette be, hogy nagy létszámmal növekedett a diákok száma, ami sok új lehetőséget hoz az iskola életében és nagy elismerést jelent a szülőktől. Izgalommal fogadják az új tanulókat, és remélik, megkedvelik majd a Szent Imre-iskolát úgy, ahogy a régóta idejáró diákok szeretik alma materüket.

Fotó: Nagy Anikó/Székesfehérvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria