Zarándoklat és Ars Sacra Fesztivál – Őszi búcsút tartottak Péliföldszentkereszten

Megszentelt élet – 2017. szeptember 19., kedd | 12:54

Zarándoklat és Ars Sacra Fesztivál – bizonyára emlékezetes marad a 2017-es őszi búcsú mindazok számára, akik úgy döntöttek, hogy eső ide, szél oda, a szeptember 16–17-ei hétvégén ellátogatnak Péliföldszentkeresztre.

Szeptember 16-án ismét megrendezték a SzaléziPlusz zarándoklatot és túrát, amelynek végső állomása Péliföldszentkereszt volt. Akik nem féltek az esőtől, és bátran elindultak kerékpáron vagy gyalog, hamarosan egy kis napsütésnek is örülhettek az úton Péliföldszentkereszt felé.

A zarándokhelyen a Meta-Don Bosco Szakgimnáziumból érkezett egészségügyisek kis csapata várta a túrázókat, hogy vérnyomást, vércukorszintet és koleszterinszintet mérjenek az arra vállalkozóknak.

A sok érdekes ügyességi játék mellett az ugrálóvár is lekötötte a kicsiket, míg a jó hangulatot a Silver Blue együttes biztosította. A Crux együttes a templomban játszott, dalaikkal fellelkesítve a fiatalokat – a felvidéki magyar keresztény zenekar látta el a zenei szolgálatot a búcsú előestéjén bemutatott szentmisén is.

A XI. Ars Sacra Fesztiválhoz is kapcsolódott a búcsú. Nádudvari Géza testvér az ünnepi szentmise után ismertető előadást tartott a templomról. Délután Ábrahám Béla tartományfőnök vezette be Lengyel Erzsébet és Lengyel Ákos fotókiállítását, majd ő kalauzolta végig az érdeklődőket, meg-megállva egy-egy képnél, megosztva személyes emlékeit.

Hamarosan ismét a templomban folytatódott a program: a tartományfőnök ezúttal Péliföldszentkeresztet mutatta be, majd Szalézi Szent Ferencről tartott előadást.

Az esős nap fénypontja Völner Eszter szoprán énekes és a Bacchus Consort koncertje volt. A korhű hangszereken megszólaltatott zene a 16–18. századi szerelmes költészet világát idézte fel, angol és francia szerzők művein keresztül.

Forrás és fotó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria