Zenei tehetségeket támogatott a Karitász

Hazai – 2016. november 17., csütörtök | 15:05

A Katolikus Karitász olyan zenei tehetséggel rendelkező diákok tanulmányait támogatta, akik hátrányos helyzetben, nehéz anyagi körülmények között élnek. A felsőörsi Snétberger Zenei Tehetség Központ diákjainak szánt adományt november 11-én adta át a szervezet országos igazgatóhelyettese.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Snétberger Zenei Tehetség Központban minden évben hatvan diák kezdi meg tanulmányait, akik az ország különböző pontjairól és a határokon túlról érkeznek. A központ által felkarolt diákok hátrányos helyzetük miatt a képességeiktől messze elmaradó oktatásban részesültek. Az intézménynek köszönhetően folyamatos zenei képzést, személyre szabott készségfejlesztést, különórákat, vizsgafelkészítést és mentori támogatást kapnak.

A Karitász most 400 ezer forint értékű Erzsébet-utalvánnyal támogatta a központ diákjait, amelyet megélhetésükre, és a tanulmányaikhoz szükséges eszközök beszerzésére tudnak fordítani.

A támogatást november 11-én adta át Zagyva Richárd, a segélyszervezet országos igazgatóhelyettese a felsőörsi Snétberger Zenei Tehetség Központban Snétberger Ferencnek, az intézmény névadó-alapítójának. Az átadáson a központ diákjai adtak rövid koncertet.

A Katolikus Karitász 2016 őszén több mint 5500 iskolás gyermeket segített a tanévkezdésben, ennek folytatásaként segítette most a Snétberger Központ tehetséges zenészeit.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria