A Képmás zenekar adott koncertet a nyíregyházi Arany János Gimnázium jubileumán

Kultúra – 2016. november 18., péntek | 11:45

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye emblematikus együttese, a Képmás zenekar két éve tartó turnéjának utolsó állomásán a negyvenéves nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium jubileumi programsorozatának keretében november 9-én bemutatta „Ilyen ez” című műsorát.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

Románné Balogh Gizella, az Arany János-iskola igazgatóhelyettese elmondta, szerették volna méltóképpen megünnepelni az intézmény fennállásának negyvenedik évfordulóját, olyan rendezvényekkel, amelyek a múltbéli és a jelenbéli értékeket mások számára is megmutatják.

Emellett nekünk, pedagógusoknak is az egyik legfelemelőbb érzés, ha látjuk: tanítványaink megállják a helyüket, bárhová sodorja őket az élet. Éppen ezért egy felhívással indítottuk a jubileumi rendezvénysorozat szervezését, amelyben egykori diákjaink jelentkezését vártuk, akik valamilyen művészeti tevékenységgel vagy szakmabeli eredménnyel hozzájárulhatnak az ünnepléshez. Szép számmal jelentkeztek a régi tanítványok, és ennek köszönhető a zenekar fellépése is, hiszen Tamaskovics Róbert, a Képmás zenekar dalszövegírója is nálunk tanult. Bolega László, a zenekar vezetője is támogatta a fellépés gondolatát, már csak azért is, hiszen hitoktatóként órákat tart az intézményünkben. Úgy gondolom, hogy az egyház és az iskola zökkenőmentes együttműködésének is eredménye ez a koncert – tette hozzá az igazgatóhelyettes.

Tóth László plébános az iskolában 1990 óta folyamatosan jelen lévő hitoktatás kapcsán kiemelte: nagy öröm, hogy az állami fenntartású iskolákban is jelen lehet a katolikus egyház a hitoktatás révén.

A gyerekekkel való találkozás missziós lehetőség. Vannak olyan szülők, akik csak érdeklődésből, kíváncsiságból íratják be hittanórára a gyerekeiket. A hitoktatás így lehetőség arra, hogy őket is megszólítsuk, és a tanulókban és a családjaikban is nagy nyitottságot tapasztalunk – fogalmazott a plébános.

Gerhes József, a debrecen-nyíregyházi egyházmegyei ifjúsági iroda vezetője a koncert előtt elmondta: a gyermek- és ifjúságpasztoráció rendszeresen együttműködnek a Képmás zenekarral. Ez a közös munka elősegíti a gyerekekkel és a fiatalokkal való közvetlenebb kapcsolatot.

Forrás: Debrecen-nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Nyíregyházi Hírportál, Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria