Nemzetközi rövidfilmfesztivált rendeznek a Pázmányon

Kultúra – 2017. február 2., csütörtök | 17:37

A Pázmány Filmfesztivált február 6. és 10. között rendezik meg Piliscsabán és több budapesti helyszínen. Az ünnepélyes megnyitón részt vesz Koltai Lajos operatőr-filmrendező, aki előadást is tart.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) Olasz, Francia és Spanyol Tanszéke, az ELTE Eötvös József Collegium és a Szitafilm Kft. a Budapest Film Zrt. védnökségével idén negyedik alkalommal hirdetik meg a Budapesti Olasz Kultúrintézettel, a Budapesti Francia Intézettel, a Budapesti Cervantes Intézettel, a ViviBudapest Kulturális Egyesülettel és a Kalat Nissa Film Festivallal együttműködve a Pázmány Filmfesztivál elnevezésű nemzetközi rövidfilmfesztivált.

A versenyt három szekcióban hirdették meg:
– hagyományok, társadalom és kultúra
– animációs rövidfilmek
– dokumentumfilmek

A szemináriumok és a fesztivál ünnepélyes megnyitóját a PPKE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán tartják Piliscsabán február 6-án, hétfőn 10 órakor Fodor György, a PPKE BTK dékánja, Koltai Lajos operatőr-filmrendező és Gian Luca Borghese, a Budapesti Olasz Kultúrintézet megbízott igazgatója részvételével. Ezt követően kerül sor Koltai Lajos magyar nyelvű előadására, amelyet Domokos Györgynek, az Olasz Tanszék vezetőjének előadása követ.

A filmfesztivál részletes programja a PPKE BTK honlapján tekinthető meg.

A szemináriumokon készülő rövidfilmeket az április eleji díszbemutatón fogják levetíteni.

Forrás: PPKE BTK

Fotó: Pázmány Filmfesztivál

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria