Szent Efrém-napokat szerveztek Debrecenben és Nyíregyházán

Kultúra – 2017. február 1., szerda | 15:15

A „Szentlélek hárfájának” nevezett Szent Efrémről kapta nevét a január 27–29. között tartott háromnapos zenei rendezvénysorozat, melyet a Görögkatolikus Metropólia szervezett. A Szent Efrém Férfikar és Szokolay Dongó Balázs közös előadásában rendhagyó énekórával kezdődött a program.

Idén immár negyedik alkalommal rendezték meg a Szent Efrém-napokat. Az egyházi zene iránt érdeklődő közönség elsőként a Szent Efrém-iskola rendhagyó énekóráját hallhatta Debrecenben, majd Nyíregyházán folytatódott a rendezvény a Szent Miklós-iskolában. Délután a Béres családdal énekelhettek együtt a fiatalok, Béres József Szép magyar énekek című könyvének bemutatása alkalmából. Másnap a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola adott otthont az egyházzenei konferenciának, amelyet Liturgikus ének és a népdal – kapcsolat és egymásrautaltság címmel rendeztek meg. Ördögh Mária, Béres József, Szokolay Dongó Balázs és Bubnó Tamás tartottak előadást, majd a délután újabb zenei eseménnyel folytatódott.

Előbb római katolikus liturgikus énekek hangzottak el, majd különböző szerzők szláv és bizánci dallamai. Általános iskolások, gimnazisták és szeminaristák kórusai vettek részt az egyházzenei rendezvénysorozaton.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria