Te már beneveztél az egyházművészeti kiállításra?

2018. április 20. péntek 13:49

A Párbeszéd Háza és az Olajág Keresztény Művészeti Társaság mai magyar egyházművészeti alkotásokból kiállítást szervez 2018 májusában, amelyre április 23-án éjfélig lehet a pályamunkák fotóit beküldeni.

A kiállítással a szervezők szeretnék előmozdítani, hogy élő, igényes és modern egyházművészeti alkotások jöjjenek létre. Olyan műveket várnak, amelyek tükrözik napjaink emberének életérzését, képesek megszólítani hívőket és keresőket egyaránt. Nem feltétlenül vallásos tárgyú, de kultikus térben vállalható alkotásokat várnak, amelyek láttatják a nem láthatót, felkavaró és békéltető módon mutatják be a sebzettséget, kiáltó és nyitott hiányokra adnak választ.

Az alkotásokról jó minőségű, nagy felbontású (300 dpi) fényképeket kérnek elektronikusan elküldeni rövid leírással együtt a parbeszedhaza@jezsuita.hu vagy a parbeszedhazaprogramok@gmail.com e-mail címre. Egy alkotó több alkotással is pályázhat.

További információ ITT olvasható.

Beküldési határidő: 2018. április 23. éjfél

A beküldött alkotások közül a kiállításra kerülő alkotásokat szakmai testület válogatja ki, melynek tagjai: Bábel Balázs kalocsai érsek, az Országos Egyházművészeti és Műemléki Tanács elnöke; Csíkszentmihályi Róbert szobrász; Fábry Kornél, a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) főtitkára; Kákonyi Júlia iparművész; Oláh Szilveszter, az Olajág Keresztény Művészeti Társaság vezetője; Prokopp Mária művészettörténész; Sajgó Szabolcs SJ, a Párbeszéd Háza igazgatója; Takács Imre művészettörténész, az ELTE tanszékvezetője és Varga Lajos váci segédpüspök (MKPK Egyházművészeti és Műemléki Bizottság).

Eredményhirdetés: 2018. április 26.

A tárlatot Jelenits István piarista szerzetes nyitja meg május 4-én 19 órakor a Párbeszéd Háza dísztermében, eztt a Bonum TV élőben közvetíti.

A kiállító művészeket és alkotásaikat több médiumon keresztül bemutatják majd, egyben lehetőséget biztosítanak minden kiállító művésznek arra, hogy árusíthassa a kiállított alkotását és reklámozza egyéb alkotásait, illetve a legjobb alkotások készítőinek önálló kiállítás lehetőségét is felkínálják.

Forrás és fotó: Parbeszedhaza.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kultúra
Vezető híreink - olvasta már?
erdo-peter-pozna-ban-adjatok-egy-fix-pontot-es-en-kiforditom-sarkaibol-vilagot
Erdő Péter Poznańban: „Adjatok egy fix pontot, és én kifordítom sarkaiból a világot”

A Lengyel Püspöki Konferencia szervezésében szeptember 22-én Poznańban tartották az Országos Lelkipásztori Fórumot. Stanisław Gądecki érsek, a Lengyel Püspöki Konferencia elnökének meghívására Erdő Péter bíboros, prímás vezetésével szentmisét ünnepeltek.

2018. szeptember 22. szombat
felkesziteni-az-orok-eletre-nyary-zsigmond-igazgato-25-eves-szent-gellert-iskolarol
Felkészíteni az örök életre – Nyáry Zsigmond igazgató a 25 éves Szent Gellért Iskoláról

Idén ünnepli alapításának 25. évfordulóját a Budapest-Krisztinavárosban található Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium. Jelenleg 461 diák tanul itt, a tantestület létszáma 48 fő. A negyedszázados jubileum alkalmából Nyáry Zsigmond igazgatóval beszélgettünk.

2018. szeptember 22. szombat