Palánki Ferenc megkezdte főpásztori látogatásait egyházmegyéje plébániáin

Palánki Ferenc megyéspüspök április 12-én megkezdte kétnapos kánoni látogatásait a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye plébániáin. Először a debreceni Szent Anna-székesegyház plébániáját kereste fel.

2018. április 13., péntek

Ferenc pápa egy római plébánián: A bosszúvágy helyett válasszuk a megbocsátást!

Ferenc pápa február 19-én, vasárnap délután meglátogatta a Jézus Szívéről nevezett Szent Mária Jozefa-plébániát Rómában. A Ponte di Nona nevű városrész lakói a lepusztult infrastruktúra, a szegénység és a munkanélküliség problémáival küzdenek.

2017. február 20., hétfő

A pápa egy római plébánián: A pletykálkodó közösség nem jó tanúságtevő

Ferenc pápa január 15-én, vasárnap Róma város püspökeként felkereste az olasz főváros északi részén, a Guidonia Setteville környékén fekvő Szűz Mária-plébániát.

2017. január 16., hétfő

Január közepén folytatja a római plébániák látogatását a pápa

Ferenc pápa a vízkereszt napját követő szombaton, január 7-én újrakezdte a hivatalos fogadások sorát. Január 15-től pedig folytatja majd a római plébániák vizitációját.

2017. január 9., hétfő

A montreali magyar plébániára látogatott Cserháti Ferenc püspök

Cserháti Ferenc, a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott esztergom-budapesti segédpüspök észak-amerikai vizitációja során Kanadában járva május 3. és 10. között látogatást tett a montreali Magyarok Nagyasszonya-plébánián, ahol Licskó Szabolcs plébános fogadta és... »

2016. május 10., kedd

A pápát százezrek üdvözölték Havannába érkeztekor

A szentszéki szóvivő szerint százezrek köszöntötték Ferenc pápát az utak mentén, amikor a havannai repülőtérről a kubai főváros nunciatúrájára tartott nyitott autóján – tájékoztat a Vatikáni Rádió.

2015. szeptember 20., vasárnap

Ferenc pápa megérkezett Kubába: Folytatódjon a reményteli megbékélés az USA és Kuba közöt

A Szentatya szombaton helyi idő szerint délután négy órakor (magyar idő szerint este tíz órakor) érkezett meg Havanna „José Martí” Nemzetközi Repülőterére. A pápát a kubai elnök, Raúl Castro, valamint az ország apostoli nunciusa, Giorgio Lingua érsek is fogadta – adja hírül a... »

2015. szeptember 20., vasárnap

A pápai látogatás biztosítása lesz az Egyesült Államok legnagyobb személyi biztonsági művelete

Ferenc pápa washingtoni, New York-i és philadelphiai látogatásának biztosítása lesz az Egyesült Államok legnagyobb személyi biztonsági művelete – közölte szeptember 18-án Philadelphiában Jeh Johnson amerikai belbiztonsági miniszter. Az MTI tájékoztat.

2015. szeptember 20., vasárnap

Havanna várja Ferenc pápát

A pápa szeptember 19-én, szombaton délelőtt indult 10. nemzetközi útjára, amelynek első állomása a kubai főváros. A terveknek megfelelően helyi idő szerint délután 4 órakor, magyar idő szerint este 10 órakor érkezik Havannába. A Vatikáni Rádió összefoglalását olvashatják a karibi... »

2015. szeptember 19., szombat

Jaime Lucas Ortega y Alamino, havannai érsek adott interjút a Vatikáni Rádiónak

A Szentatyát a havannai érsek, Jaime Lucas Ortega y Alamino bíboros fogadja Kubában, az ország apostoli nunciusával és más egyházi elöljárókkal együtt – tájékoztat a Vatikáni Rádió.

2015. szeptember 19., szombat

Az irgalmasság misszionáriusaként a pápa megkezdte repülőútját Kuba felé

Ferenc pápa szeptember 19-én, szombaton délelőtt fél 11-kor indult Róma Fiumicino repülőteréről Kubába. Ezzel megkezdte tizedik nemzetközi útját, amely egyben pápasága leghosszabb apostoli látogatása – adja hírül a Vatikáni Rádió.

2015. szeptember 19., szombat

Alapításuk 25. évfordulójára emlékeztek a pálos nővérek

A pálos nővérek szeptember 8-án emlékeztek meg szerzetesközösségük alapításának 25. évfordulójáról Márianosztrán, Erdőkürtön pedig a Magyarok Nagyasszonya-monostorban ünnepeltek. Írásukban az elmúlt negyedszázadról emlékeztek.

2015. szeptember 14., hétfő

Ismét Pedro Aguado lett a piarista rend generálisa

Július 4-én a piarista rend 47. egyetemes káptalana Pedro Aguadót, a korábbi generálist választotta meg a rend legfőbb elöljárójának az elkövetkező hat évre – adja hírül a rend sajtószolgálata.

2015. július 4., szombat

A boszniai katolikus egyház története dióhéjban

Ferenc pápa június 6-án, szombaton Szarajevóba, Bosznia-Hercegovina fővárosába látogat. A Vatikáni Rádió ennek kapcsán készített történeti áttekintést a katolikus egyházáról.

2015. június 5., péntek

Főpásztori vizitáció az Örmény Katolikus Személyi Plébánián – KÉPGALÉRIA és VIDEÓ

A kánoni vizitációra június 21–22-én került sor, és úrnapi ünnepi szentmisével zárult, melyet Erdő Péter bíboros mutatott be június 22-én délután az Orlay utcai Fogolykiváltó Boldogasszony és Világosító Szent Gergely örmény katolikus kápolnában.

2014. június 23., hétfő