A pakisztáni missziós társulat tagjait fogadta Ferenc pápa

2018. december 3. hétfő 13:53

„Mondjátok meg azoknak, akikkel találkoztok, hogy a pápa gondol Pakisztánra” – buzdította Ferenc pápa a Shahbaz Bhattiról elnevezett pakisztáni missziós társulat tagjait, akiket november 30-án fogadott a Vatikánban.

A missziós közösség küldöttségét Paul Bhatti vezette, Shahbaz Bhatti testvére, akit a pakisztáni vallási kisebbségek minisztereként iszlám szélsőségesek öltek meg 2011-ben, mert kiállt a halálra ítélt katolikus családanya, Ászja Bibi mellett.

„Nyújtsatok segítséget a hamis vádak áldozatainak, hogy a szegénység és a modern rabszolgaság elleni harc konkrét jeleit mutassátok fel a világnak – mondta Ferenc pápa. – Tegyétek ezt evangéliumi stílussal, mely egyesíti a határozottságot és a szelídséget.” A Szentatya azt kívánta, hogy az imádság és a valódi szolidaritás segítségével Pakisztán minden térségére terjesszék ki tevékenységüket, ahol keresztények és más kisebbségek élnek, akiket hátrányos megkülönböztetés ér. „Ez legyen a megkülönböztető jel, mely Shahbaz Bhatti és sok más vértanú tanúságtételében felragyog mint az Úr Jézus szelíd és bátor hite és az a képesség, mely szeretetet visz a gyűlölet helyére.”

„A keresztények szenvedéseinek gyümölcse azon csoportok és társulatok szaporodása, melyek a testvériség hídjait rakják le, miközben felülemelkednek a nyelvi, kulturális és vallási különbözőségeken. A testvériség hídjai először a keresztények közösségeit kapcsolják össze, hogy mindinkább együtt szolgálják a békét és az igazságosságot. De épüljenek a testvériség és a párbeszéd hídjai más vallásokkal is, hogy előmozdítsák a tiszteletet és a kölcsönös bizalmat.” Ferenc pápa beszédét egy üzenettel zárta: „Mondjátok meg azoknak, akikkel találkoztok, hogy a pápa gondol Pakisztánra.”

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
-koszonom-hogy-hazajohettem-osei-szulofalujaba-latogatott-michael-august-blume
„Köszönöm, hogy hazajöhettem!” – Ősei szülőfalujába látogatott Michael August Blume

Michael August Blume-mal, hazánk apostoli nunciusával és Veres András győri megyéspüspökkel, az MKPK elnökével ünnepelte az öröm vasárnapját Himod hívő népe és mindazok, akik a rábaközi faluba érkeztek december 16-án, advent harmadik vasárnapján.

2018. december 16. vasárnap
eljunk-ugy-hogy-annak-isten-is-oruljon-pal-feri-atya-az-oromrol
Éljünk úgy, hogy annak Isten is örüljön – Pál Feri atya az örömről

Pál Feri katolikus pappal, mentálhigiénés szakemberrel az örömről beszélgettünk a Gaudete vasárnap apropóján.

2018. december 16. vasárnap
Adventi kalendárium – 2018. december 17.

Adventi kalendárium – 2018. december 17.

Az idei adventben készüljünk együtt Thomas Mertonnal, Kalkuttai Szent Teréz anyával és Henri Nouwennel. Segítségükkel egy-egy elmélkedést nyújtunk át az adventi várakozás minden napján. Induljunk el az adventi misztériumba csöndben, magányban, imádsággal, megtéréssel.

Előző napok »

Mai evangélium – 2018. december 17.

Mai evangélium – 2018. december 17.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mt 1,1–17

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle