A pakisztáni missziós társulat tagjait fogadta Ferenc pápa

2018. december 3. hétfő, 13:53

„Mondjátok meg azoknak, akikkel találkoztok, hogy a pápa gondol Pakisztánra” – buzdította Ferenc pápa a Shahbaz Bhattiról elnevezett pakisztáni missziós társulat tagjait, akiket november 30-án fogadott a Vatikánban.

A missziós közösség küldöttségét Paul Bhatti vezette, Shahbaz Bhatti testvére, akit a pakisztáni vallási kisebbségek minisztereként iszlám szélsőségesek öltek meg 2011-ben, mert kiállt a halálra ítélt katolikus családanya, Ászja Bibi mellett.

„Nyújtsatok segítséget a hamis vádak áldozatainak, hogy a szegénység és a modern rabszolgaság elleni harc konkrét jeleit mutassátok fel a világnak – mondta Ferenc pápa. – Tegyétek ezt evangéliumi stílussal, mely egyesíti a határozottságot és a szelídséget.” A Szentatya azt kívánta, hogy az imádság és a valódi szolidaritás segítségével Pakisztán minden térségére terjesszék ki tevékenységüket, ahol keresztények és más kisebbségek élnek, akiket hátrányos megkülönböztetés ér. „Ez legyen a megkülönböztető jel, mely Shahbaz Bhatti és sok más vértanú tanúságtételében felragyog mint az Úr Jézus szelíd és bátor hite és az a képesség, mely szeretetet visz a gyűlölet helyére.”

„A keresztények szenvedéseinek gyümölcse azon csoportok és társulatok szaporodása, melyek a testvériség hídjait rakják le, miközben felülemelkednek a nyelvi, kulturális és vallási különbözőségeken. A testvériség hídjai először a keresztények közösségeit kapcsolják össze, hogy mindinkább együtt szolgálják a békét és az igazságosságot. De épüljenek a testvériség és a párbeszéd hídjai más vallásokkal is, hogy előmozdítsák a tiszteletet és a kölcsönös bizalmat.” Ferenc pápa beszédét egy üzenettel zárta: „Mondjátok meg azoknak, akikkel találkoztok, hogy a pápa gondol Pakisztánra.”

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink – olvasta már?
nem-jo-az-embernek-egyedul-lennie
Nem jó az embernek egyedül lennie

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg hazánkban a házasság hetét, amely február 17-én ért véget. A házasság öröméről, hivatásáról és küldetéséről Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató írását olvashatják.

19:58
vasarnap-orszagos-gyujtes-lesz-katolikus-iskolak-javara-94565
Vasárnap országos gyűjtés lesz a katolikus iskolák javára

A katolikus iskolák javára gyűjtenek Magyarország összes katolikus templomában február 24-én, a hónap utolsó vasárnapján. Az adakozás évről évre bizonyítja, hogy milyen sokan szívükön viselik az Egyház oktatási-nevelési szolgálatának támogatását.

19:24