A pakisztáni missziós társulat tagjait fogadta Ferenc pápa

2018. december 3., hétfő | 13:53

„Mondjátok meg azoknak, akikkel találkoztok, hogy a pápa gondol Pakisztánra” – buzdította Ferenc pápa a Shahbaz Bhattiról elnevezett pakisztáni missziós társulat tagjait, akiket november 30-án fogadott a Vatikánban.

A missziós közösség küldöttségét Paul Bhatti vezette, Shahbaz Bhatti testvére, akit a pakisztáni vallási kisebbségek minisztereként iszlám szélsőségesek öltek meg 2011-ben, mert kiállt a halálra ítélt katolikus családanya, Ászja Bibi mellett.

„Nyújtsatok segítséget a hamis vádak áldozatainak, hogy a szegénység és a modern rabszolgaság elleni harc konkrét jeleit mutassátok fel a világnak – mondta Ferenc pápa. – Tegyétek ezt evangéliumi stílussal, mely egyesíti a határozottságot és a szelídséget.” A Szentatya azt kívánta, hogy az imádság és a valódi szolidaritás segítségével Pakisztán minden térségére terjesszék ki tevékenységüket, ahol keresztények és más kisebbségek élnek, akiket hátrányos megkülönböztetés ér. „Ez legyen a megkülönböztető jel, mely Shahbaz Bhatti és sok más vértanú tanúságtételében felragyog mint az Úr Jézus szelíd és bátor hite és az a képesség, mely szeretetet visz a gyűlölet helyére.”

„A keresztények szenvedéseinek gyümölcse azon csoportok és társulatok szaporodása, melyek a testvériség hídjait rakják le, miközben felülemelkednek a nyelvi, kulturális és vallási különbözőségeken. A testvériség hídjai először a keresztények közösségeit kapcsolják össze, hogy mindinkább együtt szolgálják a békét és az igazságosságot. De épüljenek a testvériség és a párbeszéd hídjai más vallásokkal is, hogy előmozdítsák a tiszteletet és a kölcsönös bizalmat.” Ferenc pápa beszédét egy üzenettel zárta: „Mondjátok meg azoknak, akikkel találkoztok, hogy a pápa gondol Pakisztánra.”

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
eletunk-egyetlen-celja-odaadni-onmagunkat-istennek-rank-bizottakert-apor-vilmos-unnep-gyorben
Életünk egyetlen célja odaadni önmagunkat Istennek a ránk bízottakért – Apor Vilmos-ünnep Győrben

Május 23-án Székely János szombathelyi megyéspüspök mutatott be ünnepi szentmisét Boldog Apor Vilmos püspök emlékére a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban, Veres András győri megyéspüspök koncelebrálásával és a Győri Egyházmegye papságának részvételével.

13:26
csiksomlyoi-papalatogatas-elkeszultek-szektorbeosztasok-kiosztottak-belepoket
Csíksomlyói pápalátogatás – Elkészültek a szektorbeosztások, kiosztották a belépőket

A jegyek kézbesítésével a csíksomlyói pápalátogatásra regisztráltak számára immár az is egyértelművé vált, hogy ki honnan követheti a csíksomlyói nyeregben a Ferenc pápa által június elsején celebrált szentmisét. A Gyulafehérvári Főegyházmegye rövid összefoglalóját adjuk közre.

2019. május 23., csütörtök
Útravaló – 2019. május 24.

Útravaló – 2019. május 24.

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Májusban Seregély István nyugalmazott egri érsek útravalóit olvashatják.

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. május 24.

Mai evangélium – 2019. május 24.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mt 1,18–23

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle