Tematikus csoportot indít álláskeresőknek a Katolikus Karitász RÉV szolgálata

2018. március 10. szombat 14:02

Álláskeresőknek indít tematikus csoportot a Katolikus Karitász RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálata. A csoport célja az álláskeresés és az új munkahelyre való beilleszkedés támogatása csoportmódszer és egyéni konzultáció segítségével. A foglalkozásokra március 26-ig lehet jelentkezni.

A foglalkozásokat olyan álláskeresők számára indítják, akik elveszítették az állásukat és nehezen találják meg helyüket újra a munka világában; nem tudják, hogyan fogjanak neki egy olyan munka megtalálásának, amit – amellett, hogy megélhetést biztosít – örömmel is végezhetnének.

A csoport 2x5 órás műhelymunkából és 4x2,5 órás workshopokból áll, heti rendszerességgel. A csoport létszáma 4–6 fő. A csoportba kerüléshez egy személyes beszélgetésen kell részt venni. A foglalkozásokon való részvétel díjtalan. A csoportokat Takáts Ágnes Ildikó pszichológus vezeti.

A csoportos foglalkozások témakörei: munkatapasztalatok feldolgozása; önismeret elmélyítése; munkavégzés és célok kitűzése; állásinterjúig való eljutás; munkahelyen való bennmaradás; munkából eredő stressz kezelése.

Az első csoport workshopjait április 5-én és 12-én 9 és 12 óra között tartják, a csoportos foglalkozások pedig április 19-én, 26-án, május 3-án, 10-én lesznek 14.00-től 15.30-ig.

A második csoport workshopjait május 17-én és 24-én tartják 9 órától, a csoportos foglalkozások pedig május 30-án, június 7-én, 14-én, 21-én, 28-án lesznek 14.00-től 15.30-ig.

Helyszín:
Katolikus Karitász RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat
1115 Budapest, Bartók Béla út 96.

Jelentkezni 2018. március 26-ig lehet az alábbi címen:
RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat
1115 Budapest, XI. Bartók Béla út 96.
Telefon/fax: 466-4455
e-mail: caritas.revbp@caritas.org.hu

A programot az Emberi Erőforrás Minisztériuma támogatja, pályázati azonosító: KAB-FF-17-B-25998.

Forrás és fotó: Katolikus Karitász

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
a-magyarorszagi-noi-szerzeteseket-kepviselo-szervezet-elnokeve-valasztottak-lobmayer-m-juditot
A magyarországi női szerzeteseket képviselő szervezet elnökévé választották Lobmayer M. Juditot

A Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciájának (MRK) rendes tagjai 2018. március 19-én új elnököt, és ugyanekkor elnökségi tagokat is választottak Budapesten, az MRK tavaszi ülésén.

2018. március 19. hétfő
alljatok-gyermekeitek-mellett-orizzetek-lepteiket-apak-napi-koszonto-ferenc-papaval
Álljatok gyermekeitek mellett, őrizzétek lépteiket! – Apák napi köszöntő Ferenc pápával

Apák napja alkalmából Ferenc pápa gondolataival és gyermekkorunk imájával szeretnénk köszönteni minden édesapát, és hálát adni értük az Úrnak most és az év minden napján. Imádkozzunk értük, és kérjük Szent József közbenjárására Isten gazdag áldását életükre!

2018. március 19. hétfő