Tematikus csoportot indít álláskeresőknek a Katolikus Karitász RÉV szolgálata

2018. március 10. szombat 14:02

Álláskeresőknek indít tematikus csoportot a Katolikus Karitász RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálata. A csoport célja az álláskeresés és az új munkahelyre való beilleszkedés támogatása csoportmódszer és egyéni konzultáció segítségével. A foglalkozásokra március 26-ig lehet jelentkezni.

A foglalkozásokat olyan álláskeresők számára indítják, akik elveszítették az állásukat és nehezen találják meg helyüket újra a munka világában; nem tudják, hogyan fogjanak neki egy olyan munka megtalálásának, amit – amellett, hogy megélhetést biztosít – örömmel is végezhetnének.

A csoport 2x5 órás műhelymunkából és 4x2,5 órás workshopokból áll, heti rendszerességgel. A csoport létszáma 4–6 fő. A csoportba kerüléshez egy személyes beszélgetésen kell részt venni. A foglalkozásokon való részvétel díjtalan. A csoportokat Takáts Ágnes Ildikó pszichológus vezeti.

A csoportos foglalkozások témakörei: munkatapasztalatok feldolgozása; önismeret elmélyítése; munkavégzés és célok kitűzése; állásinterjúig való eljutás; munkahelyen való bennmaradás; munkából eredő stressz kezelése.

Az első csoport workshopjait április 5-én és 12-én 9 és 12 óra között tartják, a csoportos foglalkozások pedig április 19-én, 26-án, május 3-án, 10-én lesznek 14.00-től 15.30-ig.

A második csoport workshopjait május 17-én és 24-én tartják 9 órától, a csoportos foglalkozások pedig május 30-án, június 7-én, 14-én, 21-én, 28-án lesznek 14.00-től 15.30-ig.

Helyszín:
Katolikus Karitász RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat
1115 Budapest, Bartók Béla út 96.

Jelentkezni 2018. március 26-ig lehet az alábbi címen:
RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat
1115 Budapest, XI. Bartók Béla út 96.
Telefon/fax: 466-4455
e-mail: caritas.revbp@caritas.org.hu

A programot az Emberi Erőforrás Minisztériuma támogatja, pályázati azonosító: KAB-FF-17-B-25998.

Forrás és fotó: Katolikus Karitász

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-meg-kell-tanulnunk-bizni-istenben-es-elcsendesedni-miszteriuma-elott
Ferenc pápa: Meg kell tanulnunk bízni Istenben és elcsendesedni misztériuma előtt!

Június 24-én a Szentatya Keresztelő János születésének csodás körülményeiről, és annak üzenetéről elmélkedett a közös déli Mária-imádság alkalmából. Ferenc pápa beszédének fordítását teljes terjedelmében közöljük.

17:41
erdo-peter-biboros-szent-adalbert-dijjal-tuntette-ki-tarlos-istvan-fopolgarmestert
Erdő Péter bíboros Szent Adalbert-díjjal tüntette ki Tarlós István főpolgármestert

Erdő Péter bíboros, prímás főcelebrálásával mutattak be ünnepi szentmisét az óbudai Szent Péter és Pál-főplébánia búcsúján, június 24-én. A szentmise végén a bíboros kitüntetést és pápai áldást tartalmazó oklevelet adott át Tarlós Istvánnak, Budapest főpolgármesterének 70. születésnapja alkalmából.

16:30