A párkapcsolat és az elköteleződés volt a pálosszentkúti pünkösdi ifjúsági találkozó témája

2018. május 23. szerda 19:58

Petőfiszállás-Pálosszentkúton tartották május 18-19-én a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye pünkösdi ifjúsági találkozóját, több mint száz fiatal, valamint egyházmegyés papok részvételével. Az Ivanics Zoltán ifjúsági referens vezetésével zajló rendezvény témája a párkapcsolat és az elköteleződés volt.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az elmúlt évek hagyományait megtartva a kiskunfélegyházi Ótemplomtól gyalogos zarándoklat indult a 14 kilométerre található pálosszentkúti kegyhelyre.

A zarándokok érkezésekor szentmisével kezdődött a találkozó. Balla Barnabás pálos szerzetes mondott szentbeszédet.

Este dicsőítés, szentségimádás és gyónási lehetőség segítette a fiatalokat a pünkösdre való felkészülésben. A napot közös játék és tábortűz zárta.

A második nap közös reggeli imádsággal kezdődött a kegyhely szent kútjánál, Geszler Péter atya vezetésével.

A nap előadói fiatal házaspárok voltak: Mérő Máté és Mérő-Walter Tímea, Tóth Ákos Attila és Tóthné Király Enikő, György Attila és György Dominika, akik a találkozó mottóinak – „Hát én immár kit válasszak?!”, Párkapcsolat ≠ pár kapcsolat – megfelelően a párválasztásról és az elköteleződésről beszéltek. Tanúságot tettek párválasztási szempontjaikról, a párválasztással kapcsolatos küzdelmeikről, nehézségeikről és örömeikről, arról, hogy Isten-kapcsolatuk milyen hatással volt a választásukra és az elköteleződésükre; hitet tettek a tisztaság erénye mellett, és igyekeztek segítséget adni ennek értelmezéséhez. Az előadásokat követően a fiatalok kérdéseire válaszoltak a házaspárok.

A SZÉK Egyesület munkatársai kiscsoportos foglalkozásokat szerveztek a fiataloknak: a szerelem-értéklicit keretében licitálni lehetett a párkapcsolat témakörében meghirdetett értékekre: bizalom, felelősség, őszinteség, minőségi idő stb. A licit lezárultával a résztvevők kis csoportokban írták össze gondolataikat egy kiválasztott értékről, amit később megosztottak egymással.

Az ifjúsági találkozó érseki szentmisével zárult, melyen Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek tizennyolc fiatalnak szolgáltatta ki a bérmálás szentségét.

A rendezvény a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Forrás és fotó: Parázs Pasztorális Központ

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-az-ujsagiroknak-eleg-kizsakmanyolasbol-segiteni-kell-az-afrikaiakat-fejl
Ferenc pápa az újságíróknak: Elég a kizsákmányolásból, segíteni kell az afrikaiakat fejlődni!

Június 21-én este, a genfi egynapos látogatása végén, a Szentatya ismét válaszolt a repülőn vele utazó újságírók kérdéseire.

22:05
papszentelesre-varva-vagy-az-emberek-szolgalatara
Papszentelésre várva – Vágy az emberek szolgálatára

Kisiván Csabát, a Kaposvári Egyházmegye diakónusát június 23-án szenteli áldozópappá Varga László megyéspüspök. Dobai Barna Ottót ugyanezen a napon szenteli áldozópappá Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök.

19:59