A törődés öröme – Hajléktalanszállóra látogatott Böcskei László a karitász önkénteseivel Nagyváradon

2018. február 23. péntek 11:12

Február 19-én a nagyváradi Caritas Catolica önkéntesei Böcskei László megyéspüspök és Rajna József igazgató vezetésével fánkot és forró teát osztottak Nagyváradon, a Gutenberg utcai hajléktalanszálló lakóinak.

A kiosztott ételt a karitász szociális konyhája biztosította a 2017-es az Egymillió csillag a szegényekért elnevezésű szociális akció keretében összegyűjtött adományokból. Az ételosztást a Caritas Catolica által működtetett nagyváradi Szent László Internátus diákjai végezték Bényei Annamária és Váradi Klára pedagógusok irányítása alatt.

„Megkezdődött a nagyböjt, a húsvéti előkészület ideje. Ilyenkor mindenki felszólítást kap arra, hogy tegyen jót embertársával. Mi is azért jöttünk ide, hogy egy kis jelét adjuk annak, hogy önök nincsenek elfelejtve – mondta a hajléktalanszálló közösségi termében összegyűlt embereknek Böcskei László. – És ha több helyről jön egy kis segítség, akkor az biztos, hogy több biztonságot és egyensúlyt jelent az önök életében is. Ehhez kérjük továbbra is Isten segítségét, hogy tudjuk megosztani azt, ami az ő kezéből származik, tudjunk ajándékozni, de ugyanakkor tudjunk elfogadni is. Kérjük, hogy fogadják szeretettel ezt a kis ajándékot, a friss fánkot, ami a karitász konyháján készült, és amit a mi diákjaink adnak át a meleg teával együtt.”

A szálló lakói, miután elfogyasztották a süteményt, a főpásztorral és a karitász képviselőivel közösen elmondták a Miatyánkot. Ezután a megyéspüspök és a karitászigazgató meglátogatták a szálló udvarán elhelyezett lakókonténerekben elszállásolt embereket is, köztük a betegeket, akik nem tudtak részt venni a közösségi eseményen. Mindenkivel váltottak néhány szót és gondoskodtak róla, ahogy a visszavonultabb emberek is kapjanak a fánkból.

„Azért jöttem el erre az osztásra, mert szívemen viselem a rászorulók sorsát, és mivel itt van a nagyböjt, kötelességemnek is éreztem megadni velük a törődés örömét és a nagyböjt lelkületét. Nagyon jól ereztem magam ezen az eseményen. Jó volt látni, hogy örülnek nekünk és hogy szívesen fogadnak minket” – nyilatkozta az akciót követően Demeter Tibor, a segédkező fiatalok egyike.

Forrás és fotó: Szombati-Gille Tamás/Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
nagyheti-es-husveti-szertartasok-az-erseki-es-puspoki-szekhelyeken-2018-ban
Nagyheti és húsvéti szertartások az érseki és püspöki székhelyeken 2018-ban

Az alábbiakban a húsvéti időszak ünnepi püspöki szentmiséinek és szertartásainak helyszínéről és időpontjáról tájékozódhatnak.

2018. március 23. péntek
a-borunk-ala-bujt-isten-megjelent-varga-laszlo-puspokkel-keszult-interjukotet
A bőrünk alá bújt Isten – megjelent a Varga László püspökkel készült interjúkötet

A Magyar Kurír gondozásában, az Új Ember Kiadványok sorozatban jelent meg a Varga László kaposvári megyéspüspökkel készült interjúkötet.

2018. március 23. péntek