Ajándékcsomagokkal, kályhával és tűzifával segít a Katolikus Karitász Kárpátalján

2018. december 18. kedd, 16:08

Karácsonyhoz közeledve egyre több adományozási programot szervez a Katolikus Karitász országszerte és határon túl. Kárpátalján december 14-én kétszáz ajándékcsomagot, valamint édességet – szaloncukrot, bejglit –, friss Lipóti kenyeret, kályhákat és tűzifát adtak át a rászorulók számára.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az adományokat Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója és Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Karitatív Tanács elnöke adta át Majnek Antal munkácsi megyéspüspöknek, valamint családoknak.

„Az ünnepek előtt kétszáz családhoz juttatunk el ajándékcsomagot, édességeket és a tél folyamán összesen ötven család és nélkülöző számára biztosítunk kályhát és tűzifát – mondta el Écsy Gábor. – Jelenleg tíz településen mérték fel az igényeket a helyi segítőink. A most átadott adományokat a magyar kormány, valamint támogatók jóvoltából – többek között a 1356-os adományvonalra beérkezett hívásokból származó pénzből – tudtuk beszerezni.

Soltész Miklós államtitkár hangsúlyozta a karitatív szervezetek és támogatások fontosságát. Cégek, magánszemélyek egyaránt segítik az itt élőket. Kiemelte: üzenetértékű az összefogás, hiszen nem csupán a magyarok, hanem az itt élő, rászoruló többségi lakosság is részesül a segítségből.

Forrás: Katolikus Karitász

Fotó: Csapó Viktória, Vermes Tibor

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
panama-nap-interju-gabor-miklossal
Panama-napot szerveznek Budapesten az IVT jegyében – Interjú Gábor Miklóssal

A közép-amerikai Panamavárosban holnap elkezdődik az ifjúsági világtalálkozó (IVT). Ennek jegyében „Panama-napot” szerveznek a magyar fiatalok számára Budapesten január 26-án. Az előkészületekről és a programokról Gábor Miklóst, az MKPK Ifjúsági Bizottságának irodavezetőjét kérdeztük.

2019. január 21. hétfő
magyar-viceposztulatort-neveztek-ki-zita-kiralyne-boldoggaavatasi-ugyeben
Magyar viceposztulátort neveztek ki Zita királyné boldoggáavatási ügyében

Az egyházmegyei szakasz posztulátora, Alexander Leonhardt, a strasbourgi érsekség papja Nagy Norbert teológust kérte fel, hogy legyen a boldoggá avatás magyar vonatkozású ügyeinek támogatója viceposztulátori minőségben.

2019. január 21. hétfő
Seregély István: Útravaló – 2019. január 22.

Seregély István: Útravaló – 2019. január 22.

Seregély István nyugalmazott egri érsek szívügyének tekintette, hogy nyugdíjas éveiben elmélkedéseket írjon az Adoremusba. A múlt esztendő utolsó napján elhunyt főpapra emlékezve napról napra minden reggel közreadjuk a 2019. januári számba Útravaló címmel írt... »

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. január 22.

Mai evangélium – 2019. január 22.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mk 2,23-28

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle