Beer Miklós püspök megáldotta a pálos nővérek kibővített erdőkürti monostorát

2017. június 13. kedd 09:02

A pálos nővérek többévi fáradságos munka után befejezték monostoruk bővítését a Nógrád megyei Erdőkürtön. Május 24-én, Szűz Mária, a keresztények segítsége ünnepén Beer Miklós, a Váci Egyházmegye püspöke megáldotta a kibővített kápolnát és az új épületszárnyat.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A pálos nővérek azért kezdték el az építkezést, hogy közösségi helyiségekkel bővítsék monostorukat – az új hivatások reményében. A május végén tartott ünnepségen részt vettek az erdőkürti monostor nővérei, a pálos atyák és testvérek.

Vas M. Teréz MSPPE elöljáró kiemelten is köszönetet mondott Csóka János tartományfőnöknek; Borsos József atyának, akinek a közösség az indulása óta sokat köszönhet; Győrfi Szabolcsnak, a közösség gyóntatójának és Szentirmay Tamás pálos jogtanácsos konfráternek.

A szentmisében Beer Miklós püspök a következő szavakkal buzdította a jelenlevőket: „Amikor áldást kérünk, akkor őszinte jóakaratunkat fejezzük ki Isten felé. Rácsodálkozunk az ajándékára. Most, amikor ismét bővült a monostor, az imádság háza, látjuk, hogy ez teljes egészében ajándék, Isten áldása. Mi, emberek szeretnénk valamit, valami nagyszerűt létrehozni. De az Úr mindig ott kell, hogy legyen, hogy ő tegye teljessé, amit megkezdtünk.

Így vagyunk ma is ezen az ünnepen – mutatott rá a püspök. A kőművesek megalkották ezt a szép házat, az imádság házát, de Isten teszi teljessé, hogy valóban az imádság háza legyen. A Szűzanyával való találkozásban is ez kap hangsúlyt. A Szűzanya ott van a saját gyengeségével, de az Úr teszi azt teljessé.

Áldást kérünk. Ez azt jelenti, hogy azt keressük, legyen meg az Isten akarata. Aki áldást kér, az azt kéri, amit az Úr akar. Legyen meg a Te akaratod. Igent mondunk arra, amit az Úr akar – mondta a főpásztor.

„Nagy hála az Úrnak az elkészült monostor bővítésért és az ő áldásának a megtapasztalásáért. Kérem, aki ezeket a sorokat olvassa, imádkozzon értünk, pálos nővérekért, hogy Istennek átadott életünkkel az áldás csatornája legyünk magyar hazánk és az egész világ javára!” – fogalmazott Vas M. Teréz MSPPE, a pálos nővérek előljárója.

Forrás: Magyar Pálos Rend

Fotó: Koncz György és Bege Nóra; Palosnoverek.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
kanonoki-eskutetel-kalocsan
Nemcsak díszruhával jár, elköteleződéssel is – Kanonoki eskütételt ünnepeltek Kalocsán

Szent Lukács ünnepén, október 18-án, Kalocsán nemcsak a 67. születésnapját ünneplő főpásztort, Bábel Balázst köszöntötték. Ekkor tették le esküjüket a káptalan kinevezett tiszteletbeli kanonokjai is a székesegyházban bemutatott szentmisén.

2017. október 20. péntek
konferenciaval-es-kiallitassal-emlekeztek-meg-pyrker-janos-laszlo-ersekrol-egerben
Konferenciával és kiállítással emlékeztek meg Pyrker János László érsekről Egerben

Pyrker János László érseki beiktatásának 190. évfordulója alkalmából október 17-én és 18-án emlékkonferenciát szervezett az Egri Főegyházmegye az egri Érseki Palota Kulturális, Turisztikai és Látogatóközpontban.

2017. október 20. péntek