Egy héten át ingyenes orvosi ellátást kapnak a rászorulók a Szent Péter téren

2018. november 13., kedd | 16:51

November 12-én nyílt meg a Vatikánban az az ideiglenes orvosi rendelő, amely november 18-ig, a szegények világnapjáig ingyenes egészségügyi szolgáltatást nyújt hajléktalanoknak, migránsoknak és minden rászorulónak.

Az Új Evangelizáció Pápai Tanácsa által kezdeményezett egészségügyi szolgáltatásokat a Ferenc pápa által tavaly bevezetett szegények világnapjáig biztosítják, amikor a vasárnapi szentmise után a VI. Pál teremben vendégül látnak ebédre 1500 rászorulót, akik Olaszországból és az egész világból érkeznek az alkalomra.

A november 11-i Úrangyala imádság után Ferenc pápa bejelentette: „Jövő vasárnap tartjuk a szegények világnapját, számos kezdeményezéssel, melyek az evangelizációt, az imát és az osztozást szolgálják. Itt, a Szent Péter téren is felállítottunk egy egészségügyi ellátóközpontot, amely egy héten keresztül szívesen áll rendelkezésére minden segítséget kérőnek. Kívánom, hogy ez a világnap járuljon hozzá ahhoz, hogy egyre jobban odafigyeljünk a legutolsók, a kirekesztettek, az éhezők szükségleteire.”

A rendelőt a Szent Péter tér kolonnádjai alatt alakították ki, délelőtt 8 és 13 óra között laborvizsgálatokat végeznek, reggel tíztől este tízig pedig szakorvosi ellátást lehet igénybe venni (általános orvos, kardiológus, infektológus, bőrgyógyász, reumatológus, szemorvos, nőgyógyász áll rendelkezésre).

A vizsgálatok ingyenesek, és bárki igénybe veheti őket. Mintegy harminc orvos, ápoló vesz részt a programban, különböző karitatív szervezetektől.

Forrás és fotó: Vatican Insider

Magyar Kurír
(tzs)

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kitekintő
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-az-abortusz-soha-nem-az-valasz-amelyet-nok-es-csaladok-keresnek
Ferenc pápa: Az abortusz soha nem az a válasz, amelyet a nők és a családok keresnek!

Május 25-én a Szentatya a „Yes to Life” konferencia résztvevőit fogadta. „A törékeny élet drága ajándékának gondozása” című konferenciát a Világiak, Család és Élet Kongregációja szervezte. A magyar sajtóban leegyszerűsítve jelent meg a pápa beszéde, amit most teljes terjedelmében olvashatnak.

09:55
-miert-csak-szakallas-embereket-latni-templomi-kepeken-derus-egyuttlet2-gyori-szeretetnapon
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képeken?” – Derűs együttlét a győri Szeretetnapon

Május 25-én ismét szeretetnapot rendeztek Győrben, amelynek minden bevétele Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítványát illeti. Nagyszalontai sportközpontra gyűjtenek.

2019. május 26., vasárnap