Elismerésben részesült az egyetemes emberi értékrend védelméért Beer Miklós püspök

2018. december 13. csütörtök, 14:41

Szent Miklós napján, december 6-án a váci püspöki palota dísztermében Beer Miklós váci megyéspüspök ünnepi keretek között vehette át a bécsi székhelyű European Fatwa Council for Halal Transactions szervezet elismerését, melyet az egyetemes emberi értékrend védelméért kapott.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A díjátadón a szervezet elnöke, Abdel Rahman Mihalffy Sheik a halal arab kifejezés jelentéséről beszélt. Elmondta: a fogalom arra utal, ami megengedett, illetve törvényes a hagyományos iszlám jog (saría) szerint, főleg az étkezés területén; a European Fatwa Council for Halal Transactions azonban bővített értelmezést ad, és az értékek képviseletét, az egyetemes emberi értékek védelmét vonja a fogalom alá.

A szervezet elnöke a kitüntetett főpásztort méltatva kiemelte: Beer Miklós egész életében az evangéliumot képviselte, mindig odafordult a szükséget szenvedők felé. A váci megyéspüspök példamutató életéért, szociális missziójáért és az ember mint legnagyobb érték képviseletéért vehette át az oklevelet – hangzott el az ünnepségen.

Beer Miklós püspök megköszönte az elismerést, amelyet – mint fogalmazott – megerősítő bátorításnak vesz. Reméli, hogy a jövőben is megtartja a jó és az evangéliumi igazság képviseletét. A kitüntetett beszédében a vallásközi párbeszéd fontosságát hangsúlyozta.

Az esemény Beer Miklós névnapi köszöntésével, majd közös imával, énekkel és szeretetvendégséggel folytatódott.

Szöveg és fotó: Bölönyi Gabriella/Váci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
panama-nap-interju-gabor-miklossal
Panama-napot szerveznek Budapesten az IVT jegyében – Interjú Gábor Miklóssal

A közép-amerikai Panamavárosban holnap elkezdődik az ifjúsági világtalálkozó (IVT). Ennek jegyében „Panama-napot” szerveznek a magyar fiatalok számára Budapesten január 26-án. Az előkészületekről és a programokról Gábor Miklóst, az MKPK Ifjúsági Bizottságának irodavezetőjét kérdeztük.

2019. január 21. hétfő
magyar-viceposztulatort-neveztek-ki-zita-kiralyne-boldoggaavatasi-ugyeben
Magyar viceposztulátort neveztek ki Zita királyné boldoggáavatási ügyében

Az egyházmegyei szakasz posztulátora, Alexander Leonhardt, a strasbourgi érsekség papja Nagy Norbert teológust kérte fel, hogy legyen a boldoggá avatás magyar vonatkozású ügyeinek támogatója viceposztulátori minőségben.

2019. január 21. hétfő