Gyémántmisét ünnepeltek Kalocsán

Kishírek – 2016. június 28., kedd | 18:30

Szálteleki János érseki tanácsos, nyugdíjas plébános június 17-én, Kalocsán az érseki palota Szent Sebestyén-kápolnájában tartotta gyémántmiséjét.

Az ünnepi szentmise szónoka Bábel Balázs érsek volt. A szentmisén koncelebráltak a város papjai számos hívő jelenlétében.

A főpásztor szentbeszédében kiemelte a jubiláns papi életének főbb állomásait. Kitért arra, hogy miután szerzetesként kezdte egyházi pályáját, már korábban pap lehetett volna, de a rendek feloszlatásáig testvérként tevékenykedett. János atya aktív szolgálatának utolsó évtizedeit Fülöpjakabon töltötte, ahol nagyon szerették őt. 2013-ban, 92 éves korában vonult vissza az aktív szolgálattól és költözött az Érseki Palotában működő papi otthonba. Azóta a kalocsai hívek is megismerhették őt, hiszen sok időt tölt el a városban, beszélget az emberekkel és gyóntat, valamint szentmiséket mutat be a város templomaiban.

Az ünnepi jubileumi szentmise végén gyémántmisés áldás volt, majd az ünnepen részt vevőket a jubiláns atya üdítővel és süteményekkel szeretetvendégségbe hívta, ahol az ünneplés kötetlen beszélgetéssel folytatódott.

Forrás és fotó: Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria