Kelet-afrikai püspökök köszöntik az Afrikába készülő pápát

Kitekintő – 2015. november 23., hétfő | 8:02

„Szentatya, nagyon örülünk a közelgő látogatásának – ezekkel a szavakkal kezdi Ferenc pápához intézett üzenetét Behaneyesus Souraphiel bíboros, Addis Abeba-i érsek.

Isten hozza Afrikába, Urunk Jézus Krisztus második hazájába, aki ide, erre a kontinensre menekült, amikor Heródes király meg akarta őt ölni” – írja üzenetében Behaneyesus Souraphiel bíboros, Addis Abeba-i érsek az Amacea, a Kelet-afrikai püspöki konferenciák tagjainak a tanácsa nevében.

„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy látogatása Kenyában kezdődik, ahol az Amacea titkársága működik. Az afrikaiak tisztelik és szeretik az életet, nagy tiszteletet mutatnak az idősek és a vendégek iránt, de törődnek a természettel és a környezettel is”. A kelet-afrikai püspökök üzenete kitér a kiskorúakat ért visszaélésekre, mint a gyermek-katonák bevetése a háborúkban, ami oly sok afrikai országot sújt. Súlyos gond a kiskorú migránsok bántalmazása, továbbá a kiskorúak emberi szerveivel való kereskedés.

Az Amacea a következő országok katolikusait tömöríti: Eritrea, Etiópia, Kenya, Malawi, Szudán,Tanzánia, Uganda, Zambia, de ide kapcsolódik Dszibuti és Szomália is.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria