Jótékonysági koncertsorozat kezdődött Görög Zenei Esték címmel Debrecenben

Kultúra – 2017. november 29., szerda | 16:25

Görög Zenei Esték címmel koncertsorozat kezdődött a Lautitia Kóruscsaláddal. Ennek keretében november 26-án a Lautitia Kamarakórus és a Debrecen Dixieland Jazz Band adott jótékonysági koncertet Debrecenben, a görögkatolikus érseki hivatalban.

KÉPGALÉRIA – klikk  a képre!

Az est bevételét a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat kötelékében nevelkedő gyerekek javára ajánlották fel. A koncerten részt vett Kocsis Fülöp érsek-metropolita is.

A programsorozat januárban folytatódik: legközelebb 2018. január 14-én, 19.30-tól lép fel a Lautitia Kórus, akkor Lovasi András és Heidl György lesz a vendégmuzsikus. A januári koncert bevételét is jótékony célra fordítják majd.

* * *

A Lautitia Kóruscsalád

A Szent Efrém Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola és jogelődje, a Bányai Júlia Általános Iskola emelt szintű ének-zene oktatása sokéves múltra tekint vissza. Több mint ötven évvel ezelőtt, a több díjjal jutalmazott Kissné Weiser Katalin alapította az iskolában az ének-zene tagozatot, amely megalakulása óta számos országos és nemzetközi sikert tudhat magáénak. Az oktatás Kodály Zoltán útmutatásai alapján történik, nagy hangsúlyt fektetve a zene szeretetének kialakítására, természetesen a biztonságos és magas színvonalú zenei alap megteremtésén túl.

Az iskola célja, hogy a zenei osztályokba járó gyerekek egy, a zene által összetartott, kiváló morális közösség tagjai legyenek. A kórusvezetők szakmailag kimagasló teljesítményét több országos kitüntetéssel ismerték már el, többek között az Artisjus díjjal is. Az alsós zenei tagozat karnagya Deli Gabriella tanárnő, aki 1991 óta vezeti az alsósokból álló Szivárvány Gyermekkart. A felsős és ifjúsági kórus, azaz a nemzetközi hírű Lautitia Kóruscsalád munkáját Nemes József tanár úr irányítja.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria