„Együtt várunk rád” – Kiválasztották a szatmárnémeti katolikus ifjúsági találkozó himnuszát

2018. május 17. csütörtök 11:22

Év elején hirdettek versenyt a július 25. és 29. között Szatmárnémetiben megrendezésre kerülő Országos Katolikus Ifjúsági Találkozó (OKIT) himnuszának megalkotására. A pályázat győztese Fehér Róbert Benjamin és Berendi Róbert „Együtt várunk rád” című dala lett.

A zsűri olyan, hangszeres kísérettel előadott műveket várt, amely kapcsolódik a rendezvény témájához és üzeneteihez. A pályázó vagy pályázók 16 és 35 év közötti fiatalok lehettek – egyénileg vagy csoportban nevezve. A beküldési határidő lejártáig összesen tizenhét pályaművet iktattak a szervezők.

A zsűri tagjai Boroş Marius tenor, az Aurel Popp Művészeti Líceum klasszikusének tanára; Czier István katolikus pap, mezőfényi plébános, az OKIT egyik katekétája; Czol Ernő, a nagybányai Szentháromság-templom karnagya; Suhárt Evelin, az Aurel Popp Művészeti Líceum tanulója, ifjúsági csoportvezető voltak.

Május 15-én hozták nyilvánosságra, hogy egyöntetű döntésük alapján Fehér Róbert Benjamin és Berendi Róbert pályaműve, az Együtt várunk rád című dal lett a 2018-as szatmárnémeti OKIT himnusza. Az indoklásban a zsűri többek között megemlítette, hogy ez a dal valóban a találkozó mottójának és témájának üzeneteire épül, fiatalos ritmus- és dallamvilággal rendelkezik, könnyen tanulható, de zeneileg jól kidolgozott, és jól énekelhető nagyobb közönséggel. „Kiéreztük belőle a fiataloknak – és a dalszerzőknek – az Istennel és a Szűzanyával való kapcsolatát” – tették hozzá a zsűri tagjai.

Az OKIT-himnusz meghallgatható a találkozó honlapjánYouTube-csatornáján és Facebook-oldalán.

Forrás: Szatmári Római Katolikus Egyházmegye

Fotó: Intc.ro; Szatmári Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-exkluziv-interjuja-nyugati-keresztenyseg-is-megujulhat
Ferenc pápa exkluzív interjúja: A nyugati kereszténység is megújulhat!

Abból az alkalomból, hogy Szent XXIII. János pápa földi maradványait Rómából Bergamóba szállították, a Szentatya exkluzív interjút adott a L’Eco di Bergamo című napilapnak, amelyben több aktuális kérdést is érintett.

2018. május 25. péntek
vilagmeretu-szentsegimadasra-hivnak-junius-2-an
Világméretű szentségimádásra hívnak június 2-án!

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkársága úrnapjához kapcsolódva június 2-án délután 5-től szentségimádást hirdet, hogy együtt dicsőítsük az Oltáriszentségben jelenlévő Jézust szerte a világon. Továbbra is lehet új helyszíneket regisztrálni a Corpus Domini weboldalon.

2018. május 25. péntek