Megkezdődött az országos „Adni öröm!” akció

2018. december 13. csütörtök, 17:57

Idén 22. alkalommal rendezi meg december 13. és 18. között a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a SPAR csoport kijelölt üzleteiben az „Adni öröm!” jótékonysági akciót. A gyűjtés részletei és a részt vevő áruházak listája megtalálható a www.adniorom.hu oldalon.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat országszerte 166 SPAR és INTERSPAR üzletben több mint 3500 önkéntes, köztük több száz középiskolás diák közreműködésével tartós élelmiszert gyűjt a rászoruló embereknek. A gyűjtés kettős célt szolgál: a szeretetszolgálat az egyhetes akció során tízezreknek ad lehetőséget, hogy az ünnep előtt rászoruló embereknek segítsenek, ugyanakkor tízezrek kapják meg még karácsony előtt a jó szándékú emberektől érkező felajánlásokat.

Az összegyűlt tartós élelmiszerből a segélyszervezet raktáraiban állítanak össze ajándékcsomagokat az önkéntesek. A csomagok egy része főként azonnal fogyasztható tartós élelmiszerekből áll hajléktalan emberek számára, az adományok másik részét nagycsaládosoknak és idős embereknek juttatják el. A támogatottak listáját a szeretetszolgálat intézményei, csoportjai és a Jelenlét program helyszínein dolgozó munkatársai már a gyűjtés előtti hetekben összeállítják, így az adományozás nem esetlegesen történik, hanem célzottan, a leginkább rászorulók megsegítésére.

Az „Adni öröm!” akció előtti hetekben a SPAR csoport nagyszabású reklámkampánnyal hívta fel a vásárlók figyelmét arra, hogy bevásárláskor gondoljanak a rászoruló emberekre is. Elkészítették az „ország bevásárlólistáját”, melyen a Magyar Máltai Szeretetszolgálat tapasztalatai alapján összegyűjtötték, mi az, amire a leginkább szüksége van a családoknak, valamint az idős és beteg embereknek. A listát számos helyen megtalálják a vásárlók, például az akcióban részt vevő SPAR üzletekben, a mozgólépcsőkön és más hirdetési felületeken. A budapesti Batthyány téri SPAR áruházban pedig kiállították a lista óriás változatát, ami segít még szemléletesebbé tenni, mekkora segítségre és pontosan mire van szükség.

A gyűjtésről az akció honlapján lehet részletesen tájékozódni. Az oldalon az akcióban részt vevő üzletek is megkereshetők, az adományszámláló segítségével pedig az összegyűlt élelmiszer mennyiségét lehet nyomon követni.

Idén is elsősorban tartós élelmiszerre van a legnagyobb szükség, a bevásárlólistára érdemes felírni például a lisztet, tésztát, cukrot, olajat, konzerveket és édességet. A legkisebb felajánlás is nagy segítséget jelent. Az „Adni öröm!” akcióban az önkéntesek több tevékenységben is segítik a segélyszervezet munkáját: az üzletekben a gyűjtésben, a raktárakban a csomagolásban, majd a szállításban és a csomagok kiosztásában is közreműködnek. Az elkészült csomagok többségét a Magyar Máltai Szeretetszolgálat intézményei és helyi csoportjai még az ünnep előtt eljuttatják a rászorulóknak.

Forrás: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat; SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
panama-nap-interju-gabor-miklossal
Panama-napot szerveznek Budapesten az IVT jegyében – Interjú Gábor Miklóssal

A közép-amerikai Panamavárosban holnap elkezdődik az ifjúsági világtalálkozó (IVT). Ennek jegyében „Panama-napot” szerveznek a magyar fiatalok számára Budapesten január 26-án. Az előkészületekről és a programokról Gábor Miklóst, az MKPK Ifjúsági Bizottságának irodavezetőjét kérdeztük.

2019. január 21. hétfő
magyar-viceposztulatort-neveztek-ki-zita-kiralyne-boldoggaavatasi-ugyeben
Magyar viceposztulátort neveztek ki Zita királyné boldoggáavatási ügyében

Az egyházmegyei szakasz posztulátora, Alexander Leonhardt, a strasbourgi érsekség papja Nagy Norbert teológust kérte fel, hogy legyen a boldoggá avatás magyar vonatkozású ügyeinek támogatója viceposztulátori minőségben.

2019. január 21. hétfő