Megnyílt a Karitász hagyományos karácsonyi vására Szegeden

2018. december 12. szerda, 15:10

A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász idén december 11. és 17. között tartja hagyományos karácsonyi jótékonysági vásárát a Szeged Nagyáruház földszintjén.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Kothencz János, a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász igazgatója nyitotta meg a segélyszervezet 25. jótékonysági vásárát. Minden év adventjében, így most is a Dugonics téri nagyáruház földszintjén várja az adakozókat a Karitász standja.

Itt azokat a kézműves tárgyakat lehet megvásárolni, amelyeket önkéntesek készítettek az ősz folyamán, a heti rendszerességgel megrendezett alkotóházakban.

Az ajándéktárgyak értékesítéséből befolyt összegből tavaly tizenhat családnak tudott téli tüzelővel segíteni a Karitász. Idén is ugyanerre a célra fordítják majd a teljes bevételt.

Forrás és fotó: Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász 

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
panama-nap-interju-gabor-miklossal
Panama-napot szerveznek Budapesten az IVT jegyében – Interjú Gábor Miklóssal

A közép-amerikai Panamavárosban holnap elkezdődik az ifjúsági világtalálkozó (IVT). Ennek jegyében „Panama-napot” szerveznek a magyar fiatalok számára Budapesten január 26-án. Az előkészületekről és a programokról Gábor Miklóst, az MKPK Ifjúsági Bizottságának irodavezetőjét kérdeztük.

2019. január 21. hétfő
magyar-viceposztulatort-neveztek-ki-zita-kiralyne-boldoggaavatasi-ugyeben
Magyar viceposztulátort neveztek ki Zita királyné boldoggáavatási ügyében

Az egyházmegyei szakasz posztulátora, Alexander Leonhardt, a strasbourgi érsekség papja Nagy Norbert teológust kérte fel, hogy legyen a boldoggá avatás magyar vonatkozású ügyeinek támogatója viceposztulátori minőségben.

2019. január 21. hétfő